De inmiddels 65-jarige Keiemse ex-wielervedette Michel Pollentier krijgt in zijn eigen Keiem ook een fietsroute.  Op kermiszondag 28 augustus wordt om 11 uur het startbord officieel ingehuldigd bij zijn ouderlijk huis in de Tervaetestraat nabij herberg De Kroeg.  Daar kan men vertrekken voor een gezinsvriendelijke, recreatieve 62 kilometer lange route die gaat over Diksmiude, Koekelare, Middelkerke, Koksijde, Veurne en uiteraard ook Nieuwpoort waar Michel Pollentier op vandaag woont.  De fietsroute zelf zal officieel pas in gebruik genomen worden op zaterdag 10 september.  Men kan, met een inschrijving van 3 euro, hieraan deelnemen met een vrije start tussen 8 uur en 13 uur aan De Kroeg.  Bij deze eerste tocht langs de Michel Pollentier-fietsroute zijn twee bevoorradingen voorzien en aan de aankomst krijgt men ook een aandenkingspenning.

Staat dit jaar de fietsroute ter ere van Michel Pollentier centraal op Keiems kermisaffiche, uiteraard staat er tijdens de drie kermisweekends traditioneel nog veel meer te gebeuren in deze Diksmuide deelgemeente.  Op vrijdag 26 augustus start men met de smulmarkt van de Keiemse verenigingen in de Tervaetestraat.  Op zaterdag 27 augustus is er dan opnieuw Dwars door Keiem, een running center criterium.  Op kermiszaterdag zorgt de plaatselijke horeca ook nog eens voor een spetterende avond, zo laat de Keiemse feestcommissie ons nog weten.  Kermiszondag 28 augustus heeft een volle affiche met ondermeer een optreden van Johan Vandenberghe die een lied heeft geschreven over Michel Pollentier.  Hij zingt dit op het dorpsplein om 13 uur en 15.15 uur, samen met het bolletjestruizangkoor.  Daarnaast is er op kermiszondag ook nog een aperitiefconcert, een optreden van de majorettes, volksdansen, Wedden dat?, schijt je rijk met ganzen en een optreden van Chrystal Act.  Doorlopend zijn er ook nog de kermisattracties.
Tijdens het tweede weekend is er ook de reuzebrochettenavond in De Kring op vrijdag 2 september.  Die avond is er dan ook het traditioneel Keiems vuurwerk.
Het derde kermisweekend staat dan weer in het teken van Michel Pollentier met op zaterdag 10 september het inrijden van de fietsroute, genoemd naar de legendarische Keiemse wielerheld. (DLD)