Komend weekend komt Michel (eventjes) terug thuis in Keiem.  En die Michel is uiteraard Michel Pollentier want “zijn” Keiem viert zijn volksheld voor zijn 65ste verjaardag.  De feestcommissie van Keiem doet dit met een tweedaagse tentoonstelling in OC De Kring en volgens Marc Deprez, die coördinator is van deze expo rond Michel Pollentier, worden honderden belangstellenden verwacht.  Michel Pollentier blijkt nog altijd zeer populair te zijn bij zijn vele vroegere supporters en natuurlijk ook bij zijn eigen dorpsgenoten.  Want, ook al woont hij al vele jaren in Nieuwpoort waar hij na zijn wielercarrière een bandencentrale uitbaatte, toch blijft Michel Pollentier voor de Keiemnaars nog altijd één van de hunne.

In de tweede helft van de jaren zeventig en het begin van de tachtiger jaren draaide alles in Keiem rond de koers want flandrien Michel Pollentier was toen hun grote idool.  In het begin in de schaduw van kopman Freddy Maertens maar later kwam hij steeds meer zelf op het voorplan.  Winnaar van de Ronde van Italië, van de Ronde van Zwitserland, twee maal Belgisch kampioen en winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Branbantse Pijl, het is maar een greep uit zijn rijke palmares dat 89 overwinningen telt.  In samenwerking met ondermeer het wielermuseum van Roeselare en de familie Pollentier werd nu een hele tentoonstelling uitgebouwd rond de wielercarrière van Michel Pollentier.  Naast de vele krantenartikels en een een powerpoint-voorstelling zal men ook verschillende truien kunnen zien waaronder zijn merkentruien van Flandria, Splendor, Vermeer-Tijs en Safir, en de bolletjes-, gele-, roze- en tricoloretrui als Belgisch kampioen.  En uiteraard zal ook zijn trouwe stalen ros niet ontbreken.  Deze tentoonstelling zal vrij te bezoeken zijn op zaterdag 13 februari van 14 uur tot 18 uur en op zondag 14 februari doorlopend van 10 uur tot 18 uur.  De jarige Michel Pollentier zal ook aanwezig zijn.  Alleen op zaterdag vertrekt hij wat vroeger om zijn verjaardag in familiekring te vieren.

Maar men wil Michel Pollentier ook voor altijd linken aan Keiem.  Daarom komt er ook een fietsroute “Michel Pollentier” waarvan het ontwerp komend weekend wordt voorgesteld in Keiems OC De Kring.  Verder zal ook zanger-componist Johan Vandenberghe een liedje schrijven over Michel Pollentier.  Dit lied zal alvast gezongen worden ter gelegenheid van Keiem-kermis 2016 met de groep “Gif moa buzze”.

Geven we nog mee dat de tentoonstelling  gratis te bezoeken is en dat bezoekers op zondag ook nog eens door de plaatselijke feestcommissie vergast worden op een glaasje cava of fruitsap waarmee ze kunnen toosten met Keiems jarige wielerheld. (DLD)