Vanavond, maandag 9 juli, kan men op de Diksmuidse Grote Markt de Vlaamse top 10-artiesten gratis aan het werk zien.  Dan zijn immers de opnames gepland van de zomertour van Ment TV.  De nummers en artiesten die de komende weken worden verwacht in de Vlaamse hitlijst worden dan ingeblikt.  Hierdoor zijn maandagavond al enkele primeurs te zien en te horen.  Zo stellen alvast Laura Lynn en De Romeo’s hun nieuwe single voor op de Diksmuidse Grote Markt.

Voor evenementenschepen Karline Ramboer kon na het succes van vorig jaar een tweede bezoek van Ment TV Zomertour niet uitblijven.  Ook nu weer kan men er genieten van gratis optredens.  De hele avond wordt gepresenteerd door Lindsay en Herbert Verhaeghe.  De optredens op het podium voor het stadhuis beginnen vanaf 18.30 uur.  Volgende artiesten hebben reeds hun aanwezigheid bevestigd :
Mieke, Bandit & Oscar Harris
Oscar Harrys
Eveline Cannoot
Herbert
Belle Perez
Lindsay
De Romeo’s
Luc Steeno
Jo Vally
Sasha & Davy
Günther Neefs
Ida de Nijs
Swoop
Ghost Rockers
David Vandyck
Rudy Meyns
Matthias Lens & Wim Leys
Lissa Lewis
Willy Sommers
Laura Lynn
Guy Neve
Bart Herman
Frank Valentino
Koen Crucke

Voor de toeschouwers is er een Rode Kruis-post ondergebracht in de Boterhalle waar ook de toiletten kunnen gebruikt worden.   Verder is er ook een bar die uitgebaat wordt door Petit Paris en General Store.
De nieuwe Ment tv-cd kan men voor, tijdens en na de opnames kopen aan de stand van Diksmuides platenzaak Music Express.
Bezoekers worden aangeraden hun wagen te parkeren op één van de Diksmuidse randparkings (Beerstblotestraat, Fabriekstraat en stationsparking). (DLD)