Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer laat weten dat ze vanaf vandaag, maandag 23 oktober, start met het plaatsen van de verkeerslichten op het kruispunt Maria Doolaeghestraat (N35) – Admiraal Ronarchstraat (N369), gekend als het kruispunt Stragier.  Met deze verkeerslichten wil ze de verkeersveiligheid verbeteren.  Meteen krijgt de Maria Doolaeghestraat ook een toplaag en komen er nieuwe bushaltes.  Tijdens deze werken wordt de Maria Doolaeghestraat … onderbroken.  Een opmerkelijke mededeling want de Maria Doolaeghestraat is al enkele weken afgesloten voor alle verkeer.

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) laat opmerken dat nutswerken, die tot dusver werden uitgevoerd, gebeurden op de vraag van het Diksmuids stadsbestuur. Het afsluiten van de Maria Doolaeghestraat gebeurde de voorbije weken niet op vraag van hen. Wel maakte ze van deze gelegenheid gebruik om al leidingen te leggen op het kruispunt Stragier in voorbereiding op de eigenlijke plaatsing van de verkeerslichten.
Vanaf maandag worden de eigenlijke verkeerslichten geplaatst.  Daarbij is er ook voorzien dat er een bijkomend steunlicht komt ter hoogte van de spooroverweg om de werking van de gesynchroniseerde verkeerslichten aan de kruispunten Paterskerk en Stragier ook te laten afstemmen met het dichtgaan van de slagbomen aan de spooroverweg in de Maria Doolaeghestraat.  Verder komen er ook nieuwe bushaltes ter hoogte van respectievelijk de Konijnestraat en Ten Patershove.
Uiteraard blijft de huidige wegomlegging behouden.  Bij het Agentschap Wegen en Verkeer wordt ook nog eens uitdrukkelijk onderstreept dat ook de fietsers de aanwezige signalisatie moeten volgen.  Deze signalisatie maakt enkel een uitzondering voor de hulpdiensten die de Maria Doolaeghestraat noodzakelijkerwijs nodig hebben omdat ze anders, door de vele werken in het centrum, moeilijk de wijken Oostvesten en Mandelwijk kunnen bereiken.
Het einde van de werken, die worden uitgevoerd voor rekening van het Agentschap voor Wegen en Verkeer zouden, indien de weersomstandigheden gunstig blijven, kunnen afgerond worden tegen eind november. (DLD)