Eind augustus trekken, tijdens Keiems kermisweekend, heel wat sportievelingen de loopschoenen aan om deel te nemen aan de loopwedstrijd Dwars door Keiem.  En deze stratenloop zorgt niet alleen voor sportieve prestaties, waarbij de Olympische gedachte dat deelnemen nog altijd belangrijker is dan winnen voorop staat, maar ook voor een financieel “surplusje”.  Zo mocht initiatiefnemer Rik Decoster onlangs opnieuw een cheque, deze maal ter waarde van 1.620 euro, geven aan de VZW Kinderkankerfonds.

Het Kinderkankerfonds wil niet alleen zorgen voor de bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen met kanker, ze wil ook de sociale situatie van de getroffen kinderen en hun gezinnen verbeteren.  Tenslotte ondersteunt de VZW ook het wetenschappelijk kankeronderzoek.
Dankzij de trouwe sponsors van Dwars door Keiem, die zowel een kinderloop als een recreatieve en een prestatieloop omvat door de straten van Keiem, kan men steevast zorgen voor een mooi spaarpotje dat initiatiefnemer Rik Decoster graag schenkt aan de VZW Kinderkankerfonds waar het ten goede komt aan verschillende zieke kinderen of families van zieke kinderen.
Ook dit jaar wordt er opnieuw een Dwars door Keiem georganiseerd.  Sportievelingen mogen van Rik Decoster nu reeds de datum noteren in hun sportieve agenda noteren : 26 augustus 2017. Het trainen kan beginnen. (DLD)