Vorige week mocht Lekenaar Ignace Bral zijn boek “De weg naar de Alpamayo” voorstellen in de Diksmuidse Standaardboekhandel.  In dit boek, dat het eerste is van zijn hand, schetst deze Leekse logopedist niet alleen zijn geleidelijk ontwikkeling van bergwandelaar tot alpinist maar hij laat de lezer ook getuige zijn van belangrijke passages in zijn persoonlijk leven.  Het boek, dat vol liefde en passie voor bergen en mensen steekt, is te verkrijgen in de boekhandel, via uitgeverij Lannoo of bij Ignace Bral zelf in de Lekedorpstraat 51 te Leke (T: 0479 50 32 11)

Het boek vertelt allereerst het verhaal van die kwajongen die acteur wil worden, of boswachter, maar stoot op het ‘geen sprake van’ van zijn ouders. Als bij toeval komt hij dan in contact met de bergsport. Het bergvirus sluipt langzaam in zijn hoofd en in zijn hart. En wanneer hij dreigt vast te lopen in een uitzichtloze werksituatie maakt hij een keuze die een onomkeerbare wending aan zijn leven geeft.
Het boek kent dan ook een dubbele verhaallijn. Een eerste, de ontwikkeling van polderkind tot bergbeklimmer die hem uiteindelijk tot op de top van de mooiste berg van de wereld, de Alpamayo, zal brengen.
En een tweede verhaallijn waarin auteur Ignace Bral het belang van communicatie in een relatie wil aantonen.
Dit meeslepend verhaal over liefde en passie voor bergen en voor mensen moet dan ook volgens de auteur zowel avontuurlijke mensen, reizigers als mensen die het goed menen met elkaar, kunnen aanspreken.

Meer info over Ignace Bral is terug te vinden op www.dromenslapenniet.be (DLD)