Dit jaar zorgt de Leekse toneelkring de Speye voor een gezellige en ontspannende toneelavond met een mooie komedie.  Met “De lingerie van mijnheer Henri” laat men ongetwijfeld de verbeelding al spreken.  En hoe die verbeelding zich vertaalt op de planken van OC Lecca, dat kan men zien op vrijdag 28 en zaterdag 29 april en vrijdag 5 en zaterdag 6 mei, telkens om 20 uur.

Auteur van deze komedie, die ook de regie voor zijn rekening neemt is Bart Verdonck.  Hij laat de toeschouwer meegenieten van het leven Henri Derijcke, een fabrikant van dameslingerie. Geïnteresseerd als hij ook is in vrouwelijk schoon, heeft dan ook zijn handen meer dan vol, niet alleen met zijn nieuwste catalogus maar ook, en vooral, met zijn modellen.  Hij wil dan ook scheiden van zijn vrouw om zich nog meer op ‘zijn werk’ te kunnen concentreren.  Alles lijkt te lukken, maar dan wordt zijn zoon hopeloos verliefd …

Wie er nog wil bij zijn, moet zich reppen want de kaarten vliegen de deur uit.  Kaarten kan men bekomen bij Miriam D’haene, Rode Schuurpoortstraat 2 te Leke. Zij is ook telefonisch te bereiken op 051/50.41.56 of per mail : dhaenemiriam@hotmail.com.

Deze opvoeringen kaderen ook in de Week van de Amateurkunsten die loopt van 28 april tot 7 mei.(DLD)