Vanaf komende vrijdag 20 april wordt de Leekse zaal Lecca omgedoopt tot de legendarische La Palma, of in de volksmond “de” Palma, de bekende danszaal in Gits, die nu al een poosje dicht is.  Toneelkring De Speye brengt er dan immers het massaspektakel La Palma, een bewerking op een toneelstuk dat de unieke sfeer van La Palma uit de jaren zeventig opnieuw tot leven brengt.  Daarvoor wordt Lecca omgevormd tot een arena-theater waarbij het publiek op de tribunes zit.  Er zijn 8 voorstellingen gepland.  Deze gaan door op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 april en op 4 en 5 mei.  Op vrijdag en zaterdag zijn de voorstellingen om 20 uur, op zondag om 17 uur.

In de bewerking die in Leke gebracht wordt, zal het publiek kennis kunnen maken met verschillende mensen, van allerlei pluimage, die elkaar weten te vinden en in La Palma lief en leed delen.  Het wordt dan ook een hilarische toneelavond met veel ambiance en muziek.  Voor dit komisch totaalspektakel kan De Speye opnieuw rekenen op een pak medewerkers.  Zo komen er 17 spelers en 20 figuranten voor het voetlicht.  En dan zijn er ook nog een pak medewerkers achter de schermen.  Regisseur Philippe De Clercq zal alles in goede banen leiden.  Voor meer info over La Palma verwijzen we ook graag naar onze eerdere bijdrage op eDiksmuide. Hiervoor klik hier.
Kaarten kunnen online gereserveerd worden via despeye.codens.be  Er kunnen ook nog altijd op de gewone manier tickets besteld worden.  Dat kan bij Ann Vyvey (T 0477/68.37.37 of E vyveyann@hotmail.com) elke dag tussen 16 uur en 21 uur. De inkom bedraagt 10 euro. (DLD)