Tijdens de voorbije zomer werden wegversmallingen geplaatst in de Kortewildestraat te Vladslo.  Hiermee wou men daar de snelheidsduivels aan banden leggen.  Maar op de jongste bijeenkomst van de landbouwraad kwam het ongenoegen rond deze wegversmallingen naar boven.  Volgens de landbouwers werd bij de plaatsing met hen en hun brede oogstmachines geen rekening gehouden.  Zij zien deze wegversmallingen dan ook liever verdwijnen.  Een week terug deed een automobilist alvast een poging om deze landbouwerswens te vervullen … (foto).

Verkeersschepen Kurt Vanlerberghe heeft weet van de landbouwersvraag om de wegen zo breed mogelijk te houden.  Maar anderzijds moet men volgens hem ook rekening houden met het feit dat brede wegen misbruikt worden door snelheidsduivels die men overigens ook onder de landbouwers vindt, zo weet de Diksmuidse schepen.  Er moet dan ook volgens Kurt Vanlerberghe een evenwicht worden gevonden tussen de leefbaarheid van bewoners, de verkeersveiligheid en de mogelijkheid om makkelijk te passeren met brede oogstmachines.
Of de versmallingen in Vladslo al dan niet aangepast zullen worden, dan wel er al dan niet bijkomende maatregelen moeten genomen worden om de snelheid af te remmen, dat wordt volgens schepen Kurt Vanlerberghe binnenkort besproken tijdens een overleg in samenspraak met Vladslo Leeft en de inwoners van Vladslo.  Onder deze laatsten zullen zich ongetwijfeld ook landbouwers bevinden die dan meteen ook de gelegenheid zullen hebben de stem van deze betrokkenen te laten horen.
In afwachting hiervan zullen bij de wegversmalling, die recent werd aangereden, wel nieuwe bakken geplaatst worden.

Hebben de landbouwers vragen bij de landbouwvriendelijkheid van deze wegversmallingen, ook bij de komende heraanleg van de IJzerdijk tussen de Calvarieberg en de Dodengang, vreesde men op de landbouwersraad dat met hun oogstmachines, die van deze IJzerdijk vaak gebruik maken, ook al geen rekening zal gehouden worden.  Maar volgens schepen Vanlerberghe is over de heraanleg van de IJzerdijk nog niets beslist.  Wel zijn er plannen voor een wandel- en fietspad aan de zijde van de IJzer.  Maar bij het stadsbestuur heeft men wel weet van het feit dat een beperkte wegbreedte van de IJzerdijk tot conflicten zou kunnen leiden, aldus nog schepen Kurt Vanlerberghe. (DLD)