Op zondag 2 december organiseert de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst de 29ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. Deze toertocht die deel uit maakt van de kalender van Cycling Vlaanderen is reeds jaren de klassieker in de regio en is een organisatie van de ervaren clubleden van het Bolle MTB Team.    Dit jaar heeft men  opnieuw gezocht naar een nieuw parcours maar kers op de taart blijft de ‘Funzone’ bij Bouwmaterialen Vinckier, een unieke doortocht doorheen het bedrijf met allerlei hindernissen en een speciaal parcours.

‘Bos en Bergen, dat zijn de allerliefste parcours waar de mountainbikers graag in rijden. Bergen zijn er niet rondom Beerst maar het Bolle MTB Team heeft nu toch wel heel wat extra kilometers bos.  Voor de editie van 2018 valt de doortocht van Keiem weg maar gaat het parcours richting de broeken van Esen, de vele onverharde wegen en kerkwegels in Vladslo, Beerst en Bovekerke, het privébos Praatbos, het bos van Koekelare en Vladslo met nog een extra zone in een privébos.  Er zijn 3 afstanden van 29, 39 en 45 km en opnieuw werden er heel wat inspanningen geleverd om terug een  verkeersveilige toertocht te maken.  De bevoorrading is dit jaar terug aan restaurant De Wikkelaere te Vladslo en bij aankomst is er de bikewash, douches en ontvangt iedere deelnemer een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft.

Voor wie op deze winterse zondagmorgen voor het eerst wil proeven van deze populaire sport maar niet in het bezit is van een mountainbike, kan een fiets huren.  Maar ook en vooral de liefhebbers die Groot-Diksmuide en Koekelare vanuit een andere hoek willen bewonderen en tevens genieten van een landelijk parcours met open vlaktes en mooie vergezichten zijn welkom in zaal ‘Ter Zaele “, Hendrik Consciencestraat te Beerst.  De vrije start is van 8 tot 11u. De inschrijvingsprijs is 4 euro voor de leden van alle wielerbonden, niet –leden betalen 6 euro waarbij de verzekering is inbegrepen. Kinderen beneden de 16 jaar kunnen gratis inschrijven. Voor info over deze tourtocht : www.westhoekmountainbike.be of volg de club via Facebook: Westhoekmountainbike. Verdere info of een huurfiets reserveren kan op 0479/99.64.02

De organisatie van deze mountainbiketocht is meteen ook de afsluiter van opnieuw een sportief jaar voor de club uit Beerst. (DLD)