Het jaarlijks Valentijnsgala, waarvoor zaterdagavond meer dan 700 gasten afzakten naar de Salons Saint-Germain, heeft gezorgd voor een opbrengst van 45.000 euro.  Organisator serviceclub Kiwanis (foto), die dit eet- en dansfestijn al voor de 21ste maal organiseerde, schenkt deze fondsen graag integraal aan een pak sociale werken uit de regio.  Een overzicht van Kiwanis’ sociale projecten :
Log-In van vzw Onze Kinderen te Roeselare, een woonproject voor kinderen uit een moeilijke thuissituatie van 12 tot 18 jaar.
De Jeugdacademie van voetbalclub KSV Diksmuide.  Bezieler Karl Vannieuwkerke wil hiermee in samenwerking met MPI Maria Ter Engelen uit Klerken de G-ploeg steunen.  Men wil een ploeg naar de Special Olympics sturen.
Kiwanis bekostigt ook sportkampen voor kansarme jongeren uit de regio.
Er wordt ook een rechtstreekse bijdrage geleverd aan de “Special Olympics”, de alternatieve sportmanifestatie voor mindervaliden.
Er is ook steun voor het internationale Kiwanis project “Eliminate”.
Kiwanis steunt verder, net als elk jaar ook Duin en Polder vzw, vzw ’t Vlot, De Klapstoel, De Pamperbank, ‘t Schoederkloptje Zarren, De Kim, De Steiger, Villa Rozerood en Joehoe. Tenslotte steunde deze Diksmuidse serviceclub ook het Antikankerfonds en Mutualidad for children Guatemala. (DLD)