Vanaf 1 maart kunnen ouders, die op zoek zijn naar een geschikte opvang voor de baby, opvang voor het zieke kind of naar opvang tijdens de schoolvakantie, gebruik maken in Diksmuide van de Kinderopvangwijzer.  In enkele klikken kunnen ze de voorkeur voor opvang geven en aansluitend krijgen ze meteen een overzicht van de beschikbare plaatsen in Diksmuide.

Het vinden van een geschikte opvang ligt niet voor de hand.  Meestal moet men als ouder een pak telefoontjes doen of heel wat opvanginitiatieven bezoeken vooraleer men een opvangplaats vindt voor de kleine spruit.  Maar met de Kinderopvangwijzer kunnen ouders die opvang zoeken in de omgeving van Diksmuide voortaan gebruik maken van de website Kinderopvangwijzer.  (klik hier)
De opvangwijzer biedt een overzicht van alle kinderopvanginitiatieven, met telkens een eigen fiche met info, tarieven en vrije plaatsen. De website is opgebouwd in verschillende rubrieken. Men kan een selectie maken volgens leeftijdscategorie, type of tijdstip van de opvang en locatie. Via de contactgegevens of het contactformulier kan men het opvanginitiatief ook persoonlijk contacteren. Men krijgt standaard ook een plattegrond met daarop de verschillende aanbieders. Wie liever een lijst wil met de contactgegevens, die kan klikken op ‘resultaten in lijst’. Tenslotte vindt men op de website ook Diksmuides jeugdvakantiemagazine met daarin een overzicht van de vakantiekampen, speelpleinwerkingen en opvangmogelijkheden voor kinderen van 3 tot 18 jaar.  Voor jeugdschepen Marc De Keyrel wil Diksmuide met dit initiatief de ouders bijstaan in hun zoektocht naar kinderopvang op maat.
Voor meer info over de Kinderopvangwijzer kan men ook contact opnemen met de stedelijke jeugddienst (Koning Albertstraat 24) via 051 79 32 70 of per mail jeugd@diksmuide.be. (DLD)