Tijdens de Dag van de Natuur hebben kinderen van de Pervijse Vrije Basisschool vrijdag laatstleden aan het Kastanjeplein te Pervijze een speelboomgaard aangeplant.  Hiermee krijgt men in Pervijze een nieuwe groene fietspicknickruimte met fruitbomen, een sneukelhaag en een kleine, natuurlijke speelzone aan de rand van het dorp.  Bedoeling van dit project is allereerst om de oude observatiepost uit beide wereldoorlogen een groene omgeving te bezorgen.  De speelweide ernaast krijgt verder ook een picknickruimte.  Deze kan gebruikt worden door de vele fietsers die er het fietsknooppuntennetwerk of de Boterlandroute volgen.  Deze speelboomgaard kwam er op initiatief van het Bewonersplatform van Pervijze die hiervoor niet alleen de steun kreeg van het Diksmuids stadsbestuur maar ook van een landschapsteam van het Regionaal Landschap IJzer & Polder.

Met deze plantactie steken de basisschool en het bewonersplatform samen de spade in de grond voor een groenere dorpsomgeving.  In die speelboomgaard moeten de appel, kers, pruim, peer en rode en zwarte bessen voet aan de grond krijgen.  Daarvoor hebben vrijdag de zowat 80 leerlingen van de Pervijse school 450 (bessen)struiken, fruit- en knotbomen geplant.  Daarnaast volgden ze er vrijdag ook actieve buitenlessen over vogels, namens ze deel aan een bomen- en struikenquiz en knutselden ze land-art met kringloophout.
Bij die speelboomgaard moet verder ook nog een ravotbosje groeien waar zich ook veel vogels zouden moeten thuis voelen.  Tenslotte komen er aan de rand nog enkele knotbomen en een zelfgebouwde takkenril die moeten zorgen voor de afscheiding met de schapenweide.  Vrijdag mochten de kinderen van de Vrije Basisschool ook hun stem uitbrengen voor een natuurlijk speelelement die er volgend jaar een plekje moet krijgen.

Na de inspanning volgde nog de ontspanning.  De kinderen werden getrakteerd met klaaskoek en een warme chocomelk. (DLD)