Diksmuide investeert opnieuw in zijn paasfoor.  Vorig jaar was er nog heel wat kritiek omdat Diksmuide geen inspanningen meer wou doen om meer randanimatie te krijgen rond zowel de paasfoor als de zomerkermis.  Daarnaast kwam ook vanuit de hoek van de foorreizigers zelf heel wat kritiek en blijkbaar is deze niet in dovemansoren gevallen.  Diksmuide pakt immers voor zijn komende paasfoor uit met een vernieuwde affiche met extra animatie voor kinderen.  Voor schepen van evenementen Karline Ramboer moeten kinderen dan ook koning zijn op de Diksmuidse paasfoor.

Uiteraard staan tijdens deze paasdagen nog altijd de foorattracties op de Grote Markt centraal.  Een 20-tal foorreizigers zullen aan de buitenzijde van de Grote Markt hun attracties opstellen.  De middengang, die vroeger toeliet om nog meer attracties op te stellen, is evenwel nog niet terug.  Toch steekt er al heel wat variëteit tussen de attracties zodat het zowel jong als oud moet kunnen aanspreken.  En daarnaast heeft Diksmuide nu ook gezorgd voor een duidelijk verrijkt omkaderend programma.

De paasfoor wordt geopend op paaszaterdag om 15 uur met een paaseitjesworp vanop de foor. Deze vervangt de vroegere pingpongballenworp en zorgt er meteen ook voor dat men binnen het paasthema blijft. Tussen die paaseitjes zitten ook nog eens prijzen die de foorkramers schenken aan de bezoekers.  Op zaterdag is verder ook de boerenmarkt te bezoeken op het Schoolplein en daarnaast kan men ook langs gaan in de Boterhalle voor 56ste Unizo-jaarbeurs die ook gratis te bezoeken is op paaszondag en paasmaandag.
Op zaterdagavond kunnen de kermisbezoekers verder vanaf 20 uur ook kennis maken met het Guapa Animatieteam.  Zij pakken uit met interactieve spelletjes zoals de kermis er vroeger uitzag.  Zo zal men er opnieuw kunnen kennis maken met een ringenbak.  Alles zal in een opvallender maar vooral ludiek kleedje steken.  Dit is een mobiele act en aan winnende deelnemers worden ook tickets gegeven voor één van de foorattracties. Om 22 uur is er dan op het pleintje Hauspie nog de sensatieshow “Cirque de la Pole”.  Het wordt een voorstelling vol ontroering, vreugde, drama en romantiek, een mix van dans, theater en spektakel. Cirque de la Pole brengt paaldans terug naar haar roots…. het circus !  Wie een voorsmaakje wil, klik hier.

Op paaszondag is er om 18 uur allereerst de uitreiking van de prijzen van de tekenwedstrijd.  Schoolkinderen die tegen vrijdag 3 april om 18 uur hun tekening in het thema ‘Paaskermis’ afgeven bij de dienst evenementen (Grote Markt 28) maken kans om op zondag één van de gratis tickets voor de foorattracties te winnen.   Daarnaast worden alle ingeleverde tekeningen ook uitgehangen op de paasfoor.
Verder is er op zondag nog een paasdrink van 18 uur tot 19 uur gecombineerd met een bezoekje van de Paashaas en een paaseierenzoektocht op de foor. De Paasdrink is bedoeld als een gezellig samenzijn waarbij men 1 aperitiefdrankje, met of zonder alcohol krijgt per persoon.  Hiervoor kan men terecht bij het tentstandje ter hoogte van het toerismekantoor.

Op maandagvoormiddag wordt de paasfoor gekoppeld aan een feestelijke paasmarkt.  In de namiddag is er dan vanaf 14 uur de paashaas-discoshow die doorgaat op de hoek van de Grote Markt en de Koning Albertstraat;  Deze paashaas-discoshow, die 90 minuten duurt, is een kinderdisco die gepresenteerd wordt door de paashaas.  Daarnaast worden bij elk nummer enkele kinderen op het podium gezet zodat het een zeer interactieve mee-doe-show wordt voor kinderen.  En ook daar zullen paaseitjes te winnen zijn.
De epiloog is er tenslotte op dinsdag met “De foor draait door”.  Daarbij zijn allereerst alle foorattracties vanaf 15 uur te bezoeken aan verminderde prijzen.  Verder wil men nu ook de horeca-zaken bij deze kermisdag nauwer betrekken.  Enkele horeca-uitbaters hebben nu reeds toegezegd om te werken met hetzij een happy-hour, een 3+1 gratis-aktie of 20 cent korting.

Tijdens de paasvakantie loopt eveneens de etalagewedstrijd bij de handelaars van het centrum van Diksmuide. In de etalages van de deelnemende zaken staan één of meerdere letters en wie deze combineert krijgt een zin. Een tip kan alvast zijn dat dit jaar de etalagewedstrijd in het teken staat van het grote bewegingsproject ‘Diksmuide M0.000ves’.  Deelnameformulieren kunnen afgehaald en binnengebracht worden (tot 23 april) bij dienst toerisme (Grote Markt 28) of dienst lokale economie (Kleine Dijk 33a). (DLD)