In Beerst zijn morgen zaterdag kinderen baas.  Want in deze deelgemeente gaat de Dag van het Kind, Roefel, door.  Alle kinderen uit het basisonderwijs van Diksmuide kunnen dan tussen 10 uur en 16 uur roefelen in en rond het ontmoetingscentrum Ter Zaele.   Wie in Diksmuide school loopt heeft zich kunnen inschrijven via zijn school of klas.  Maar ook wie niet in Diksmuide school loopt is welkom.  Een seintje naar de jeugddienst in de Koning Albertstraat 24 (tel. 051/79.32.70) volstaat.

In en rond Ter Zaele zal er heel wat te beleven zijn.  Zo kan men blussen met de brandweer, er is een klimmuur waarop men kan klimmen, men kan zich laten schminken, er kan op een pony worden gereden, er kan geknutseld worden.  Dit is geen schooldag, dit is een Roefeldag dus kan men de dag zelf kiezen welke activiteiten men wil volgen.
Wie als vrijwilliger nog ter elfder ure een handje wil helpen, kan ook hiervoor altijd nog een seintje geven aan de stedelijke jeugddienst.  Wel moet men minstens 16 jaar oud zijn om alleen of samen met een vriend of vriendin een oogje in het zeil te houden of activiteiten te helpen begeleiden. (DLD)