Op zondag 21 december gaat vanaf 14.30 uur voor de 10de maal de Kerstsmul door op het Vladsloplein.  Dit jaar kan men er opnieuw terecht voor diverse drankjes en hapjes.  Nasi goring, kleine pizza, croque monsieur, braadworst, friet, frikandel, kaasraclette en diverse warme en koude dranken, het kan er allemaal gekocht worden bij de 8 Vladslose verenigingen die er een stand hebben.  Naar aanleiding van deze 10de verjaardag van de Kerstsmul voert toneelgroep Plankvast ook een kerstspel op.  Silent night, Holy Night van Harry Smits is een komisch stukje dat zich afspeelt rond kerstmis 1941.  Dit stukje dat een 20-tal minuten duurt wordt opgevoerd om 16 uur, 17.30 uur en 18 uur.

De eerste kerstsmulmarkt kwam er in 2005 nadat bleek dat er geen kerstboomverbranding meer was in Vladslo.    Initiatiefnemer was toen Steven Vanacker.  Intussen is men 10 jaar verder en heeft de kerstsmul reeds diverse weertypes overleefd, van regen tot hevige sneeuwval.  Maar voor de eerste maal zal de Kerstsmul doorgaan zonder initiatiefnemer van het eerste uur, Steven Vanacker.  Die heeft om beroepsredenen de fakkel moeten doorgeven aan het duo Jeroen Catrysse en Andy Strubbe.  Zij vinden echter nog altijd secretaresse An Van Rintel aan hun zij.
De Kerstsmulmarkt 2014 wordt gedragen door de verenigingen de Gezinsbond, Femma, voetbalclub Leke-Vladslo, de fanfare Sint-Cecilia, Tandem, KLJ-Vladslo, Ouderraad en de organisatie van Kerstsmul zelf.  Het hele gebeuren is zondagnamiddag gratis bij te wonen. (DLD)