Komend weekend zijn er van vrijdag 12 tot maandag 15 december de kerstkoopdagen in Diksmuide dat met zijn verlichting in een kerstsfeer is ondergedompeld.  De kerstmarkt zelf vindt men terug op de Grote Markt waar ook voor animatie wordt gezorgd.  Maar in de centrumstraten komt men ook aan zijn trekken want tijdens de kerstkoopdagen blijven de deuren van de handelaars open op zondag.  Daarnaast wordt ook de Schipstraat in een speciaal kerstkleedje gestopt.  En ook dit jaar is er op zaterdagavond de stilaan tradtionele hutsepotverkoop die gesponsord wordt door de Salons Saint-Germain.  Dit jaar staat de VZW De Katrol in voor de verkoop en de opbrengst gaat naar Music for Life.  De hutsepotpotten gaan open op zaterdag vanaf 19 uur.

De kerstmarkt met zijn 20 standhouders opent op vrijdagavond om 18 uur met een bezoek van de ijskoningin en haar elfje.  Voor de muzikale omkadering zorgt een coverband en een DJ.  Ook op zaterdagnamiddag is er randanimatie op de kerstmarkt met grime en ballonplooien, men kan er sfeervolle verhalen horen of cupcakes versieren.  Daarnaast zijn er ook diabolokunstenaars en jolige … ijsberen die zorgen voor sfeervolle muziek.  Intussen maken de Alfredo’s zaterdagnamiddag ook de centrumstraten onveilig.  Geven we nog mee dat men er op zaterdag natuurlijk ook terecht kan voor de boerenmarkt die op zijn vertrouwde plaats op de Grote Markt staat.
Zaterdag wordt afgesloten met een kerstmarktparty met live schlagermuziek van Mayke Vanes en de kerstmarktshow van Jacco Ricardo.
Op zondagnamiddag is er opnieuw speciale kinderanimatie op de kerstmarkt en voor de kerststemming zorgen Brammert en Beertje . Eugène en Carlos zijn dan weer present met hun orgel.
Zijn ook de winkels open op zondagnamiddag, in de Schipstraat tussen de Weststraat en de Reuzemolenstraat kan men ook de kerstsfeer opsnuiven bij tal van kraampjes waar men kan verpozen met een drankje of waar men naar hartelust kan snoepen.  Zondag wordt op de Grote Markt afgesloten met nederlandstalige covers van VC De Gies.
Tijdens de kerstkoopdagen is er in de Boterhalle ook nog de kerst- en geschenkenbeurs van Oxfam waaraan we meer aandacht geven in een afzonderlijke bijdrage deze namiddag.

De Diksmuidse kerstkoopdagen worden afgesloten op maandag tijdens de wekelijkse marktdag. (DLD)