Op kermiszondag 22 augustus krijgt Keiem zijn eigen revue, zijn petit-revue.  Het moet een aaneenschakeling worden van ludieke annekdotes uit het rijke Keiemse verenigingsleven. Dat wordt dan ook nog eens doorspekt met wat Keiem beroerde in Diksmuides politiek leven.  En tenslotte wordt deze petit-revue afgesloten met een aangepaste versie van en over het liedje van Keiem met de medewerking van schrijver, componist en zanger Johan Vandenberghe.  De revue zelf wordt geregisseerd door Marc Willems en wordt gebracht door Johan Van Eecke, Rik Hoorelbeke en Marc Deprez vanaf 13 uur.  Maar uiteraard biedt Keiemkermis, die aanvangt vanavond vrijdag 22 augustus om pas te eindigen op vrijdag 29 augustus nog heel wat meer.

De Yzertrappers openen vanavond met hun smulmarkt waar diverse hapjes en drankjes kunnen genuttigd worden.  Op zaterdag 23 augustus is er dan de 25ste uitgave van “Dwars door Keiem”, een organisatie die verzorgd wordt door Rik Decoster en zijn team.  Bij dit jubileum wordt een speciale actie opgezet ten voordele van het kinderkankerfonds. Volgende loopwedstrijden zijn voorzien : 13.45 u Jeugdjogging 500m – 14.00 u Jeugdjogging 1000m – 14.30 u Jogging voor iedereen – 15.30 Prestatieloop.
Kermiszaterdag wordt afgesloten met een Vlaamse avond in De Kroeg met een live-optreden van Dynamite en een optreden van Theo & The Little Wheels in café St.-Hubert.

Kermiszondag 24 augustus vangt aan met een eucharistieviering om 10.45 uur.  Deze wordt om 11.30 uur gevolgd door een aperitiefconcert van de plaatselijke koninklijke harmonie Sint-Cecilia.
Naast de revue om 13 uur kan men op zondag ook nog terecht in Keiem voor volksdansen, een optreden van de majoretten en “Keiem zet zijn bloemetjes buiten”.  Daarnaast is er nog “Mijn Man Kan Alles” met heel wat proeven voor koppels waarvan vrouwlief beweert wat haar man kan … Tenslotte is er nog het optreden van Replay, een vijfkoppige groep die moet zorgen voor de nodige ambiance.

Op woensdag 27 augustus is er een kippenbillenkaarting vanaf 17 uur in De Kroeg en op donderdag 28 augustus is er om 17 uur Keiem-Koerse, een wielerwedstrijd voor elite zonder contract (U23).

Keiemkermis anno 2014 wordt afgesloten op vrijdag 29 augustus vanaf 19 u in en rond De Kring met een bourgondische avond waarbij reuzenbrochetten met groentjes en gekruide aardappeltjes worden geserveerd door de plaatselijke “Jeroen Meus” Geert Vermet met zijn team.  Dit kermismenu wordt aangeboden aan de prijs van 12,50 Euro.
Plaatselijke handelaars zorgen er tenslotte nog voor dat Keiemkermis in stijl kan worden afgesloten omstreeks 22 uur met een spetterend vuurwerk.
Geven we tenslotte nog mee dat er ook foorattracties zijn op Keiemkermis waaronder de eigen draaimolen die vorig jaar nog in een vernieuwd kleedje werd gestopt (foto-archief)

In Esen gaan ze dan weer op kermiszondag 24 augustus culinair want dan organiseert Unizo Esen op het domein van De Dolle Brouwers en het Oerbier hun “culinair Esen”.  Vier lokale fabrikanten van streekproducten laten hun eigengemaakte producten proeven, aankopen is ook mogelijk natuurlijk. Dit alles in het aangenaam kader van de brouwerij Oerbier waar men het vijfde streekproduct kan proeven, het assortiment van Esens lokale brouwerij. Dit wordt ook nog eens overgoten met de heerlijke klanken van de Esense fanfare die een optreden voorziet tussen 15.30 u en 17.30 u.  Inkom gratis. (DLD)