Keiem kermis, dat is een week lang feesten in deze Diksmuidse deelgemeente, van vrijdag tot vrijdag.  Openen doet men op vrijdag 25 augustus met de 6de smulmarkt van de Keiemse verenigingen in de verkeersvrije Tervaetestraat.  Men kan er terecht voor een hapje en een drankje vanaf 18 uur.
Op zaterdag 26 augustus is er in het centrum van Keiem de 28ste Dwars door Keiem met een jeugdjogging, de stratenloop voor iedereen en de prestatieloop in het kader van het Houtlandcriterium.  De organisatie onder leiding van Rik Decoster mocht vorig jaar 380 deelnemers verwelkomen.  Dat mogen er dit jaar nog wat meer zijn want men verwacht zowel de doorwinterde hardloper, de recreatieve sportieveling of de deelnemers aan de “liever lui dan moe”-weddenschap …
Op zaterdagavond kan Keiem uit de bol gaan in hetzij café De Kroeg waar er een Back to the 80’s & 90’s party is, hetzij in café Sint-Hubert waar men een muzikale happening heeft voorzien.
Kermiszondag 27 augustus begint om 12 uur op de markt met een aperitiefconcert door de plaatselijke koninklijke harmonie Sint-Cecilia.  Meteen is dan ook de aperitiefbar van de organiserende feestcommissie open.  Om 13.30 u volgt dan een optreden van de majorettes uit Keiem die overigens in 2014 provinciaal en Belgisch kampioen werden.    Om 14.30 u kunnen de Keiemnaars meestrijden in een muzikale kwis en om 15.15 u is er een wedstrijdje bierproeven met als hoofdprijs een … biermand.  Om 16 uur is het dan showtime met een lokale verrassingsact en om 16.30 u wil de Feestcommissie dan heel Keiem aan het dansen krijgen tijdens een volksdansendemonstratie en om 18 uur is er nog het optreden van de coverband Dust.
Tussendoor is er nog “schijt je rijk”, er is de bar met terras van de feestcommissie, er zijn frietjes, braadworsten, springkastelen en kermisattrakties als eendjes vissen, een schietkraam en de plaatselijke draaimolen.  Chiro Keiem zorgt nog voor Street Games en ook het nagelkloppen ontbreekt niet.  Nieuw dit jaar is kindergrime, trampolinespringen en een klimmuur.
Op dinsdag 29 en woensdag 30 augustus zijn er nog kaartingen in respectievelijk café Sint-Hubert en café De Kroeg.   Aanvang telkens om 17 uur.
Keiem zwaait tenslotte op vrijdag 1 september nog zijn kermis in stijl uit met een kermismaaltijd vanaf 19 uur in OC De Kring.  Op het menu staat dit jaar “cuisse de poulet à la bonne façon”.  Men kan inschrijven door vooraf kaarten te kopen bij leden van de feestcommissie.  Afsluiten doet men om 22 uur met een muzikaal vuurwerk. (DLD)