De vroegere Kaaskerkse kerk in de Kaaskerkestraat heeft zijn tweede leven gevonden.  Kristof Moenaert, die het gebouw enkele jaren terug kon kopen, heeft er nu een nieuwe bestemming aan gegeven. Het wordt een antiekzaak waar men zowel antiek als vintage uit de 60-er jaren zal kunnen vinden.  “De 10 geboden”, zoals de antiekzaak in de Kaaskerkse kerk heet, is te bezoeken op donderdag en vrijdag van 10 uur tot 18 uur en op zondag van 14 uur tot 18 uur.  Men kan er ook terecht na telefonische afspraak via 0477/22.45.45.

Kristof Moenaert gaat op zoek in zowel België als Nederland en Frankrijk naar antiekstukken die hij in Kaaskerke te koop kan aanbieden.  Een jaartal kleeft hij daar niet op want men kan in de voormalige kerk stukken vinden die dateren uit de vorige eeuw of die 400 jaar oud zijn.  Hij koopt gewoon wat hijzelf graag ziet.  En dat kunnen zowel beelden, meubels of snuisterijen zijn.  Toch houdt er er ook rekening mee dat ook antiek voortdurend evolueert.  En bij het aankopen speelt hij in op die marktevolutie.  De stukken die men in “De 10 geboden” vindt kennen dan ook niet alleen een diverse leeftijd, er zijn ook verschillende genres en prijsklassen.
Overigens vindt men in de voormalige Kaaskerkse kerk niet alleen stukken die men er kan kopen, ook de eigen collectie van Kristof vindt men er.  Kristof is er in geslaagd om dit ruime aanbod zichtbaar tentoon te stellen door een tussenverdieping te bouwen met wegneembare elementen.  De bovenverdieping bij de ramen is dan ook nog eens klaarder, wat bepaalde stukken beter tot hun recht laat komen.   In “De 10 geboden” krijgt antiek een tweede leven in een voormalige kerk die ook zijn tweede leven krijgt.

Kristof Moenaert merkt tenslotte nog op dat iedereen welkom is in “de 10 geboden”.  Ook de Kaaskerkenaars die nog eens in hun vroegere kerk willen komen.  Kristof Moenaert heeft er immers voor gezorgd dat de beschilderde muren van de vroegere kerk er zichtbaar zijn gebleven.  Daarnaast worden ook enkele beschadigde glasramen momenteel hersteld.  Zo begint ook op die wijze het tweede leven van de Kaaskerkse kerk.

Voor meer info: klik hier (DLD)