De jonge Pervijzenaar Bryan Vermoote (rechts op de foto), die studeert aan Diksmuides GO-slagersschool IJzervallei, heeft tijdens het 11de Festival van het Varkentje de vakwedstrijd voor juniores gewonnen.  Hij won goud met zijn beste ambachtelijke préparé van de chef.  De Diksmuidse slagersschool kon overigens ook met zijn oud-leerlingen nog meerdere prijzen in de wacht slepen.

Eén keer per jaar is Diksmuide de hoofdstad van het varken tijdens het Festival van het Varkentje.  Hiervoor schoven zowat 750 gasten uit alle hoeken van het land aan, aan de tafels van de Salons Saint-Germain.  In de rand van dit festival wordt ook ieder jaar gestreden om de titel van Beste Meester Ambachtelijke Slager-Charcutier.  Dit jaar streden zowel professionelen als juniores voor “De beste ambachtelijke préparé van de chef” en het “Beste Breughelbuffet”.  Zowel de slager-traiteurschool IJzervallei als het volwassenenonderwijs Cervo-Go van het GO! uit Kaaskerke konden met hun leerlingen en oud-leerlingen prijzen mee naar huis nemen.
De jury onder het voorzitterschap van Geert Van Hecke van drie sterrenrestaurant De Karmeliet uit Brugge, gaf alvast bij de juniores goud aan de jonge Pervijzenaar Bryan Vermoote.
Verder waren er bij de professionelen nog eervolle vermeldingen voor Diksmuidelingen Andy Reynaert, Ignace Casier, Jurgen Carron, Maarten Vandermeulen en Steven Vanacker die met hun préparé meedingden.  Ook Marino Huyghe en Nick Clarysse uit Diksmuide kregen een eervolle vermelding voor hun préparé.
Intussen kijkt met in de Slagers-Traiteursschool van Kaaskerke al uit naar de traditionele opendeurdag van zondag 20 maart. (DLD)