Jean Paesbrugghe heeft wegens het bereiken van de leeftijd van 70 jaar afscheid genomen als afdelingsverantwoordelijke van de Rode Kruis-hulpdienst van Diksmuide.  Sinds 2006 waren Jean en de ziekenwagen zowat één geheel, zo was te horen op de nieuwjaarsreceptie waarop Jean Paesbrugghe in de bloemetjes werd gezet.  Daar werd ook afscheid genomen van ere-burgemeester Hendrik Laridon.  Hij nam ontslag als bestuurslid wegens het bereiken van de leeftijd van 80 jaar.  Niettegenstaande twee gevestigde waarden afscheid namen van het Rode Kruis sprak regiovoorzitter Charles Potloot toch de wens uit dat de Diksmuidse afdeling het goede voornemen zal hebben verder te blijven bestaan en dat ze er met goede moed en nieuwe initiatieven voor 200% verder zal blijven voor gaan.

Diksmuides Rode Kruis-voorzitter Dirk Borra had op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie niet alleen woorden van dank en waardering voor de inzet van zijn vrijwilligers tijdens het voorbije jaar, hij moest ook van enkele medewerkers afscheid nemen.  Zo kon Petra Pollet haar Rode Kruis-activiteiten als public-realtionsverantwoordelijke en opvolgster van de stickerverkoop niet langer combineren met haar drukke leven.
Ook ere-burgemeester Hendrik Laridon was al die jaren de geknipte contactpersoon voor het Rode Kruis met het stadsbestuur die voor een lokaal zorgde aan de Sint-Sebastiaanslaan.  Hij nam ontslag als bestuurslid bij het bereiken van de leeftijd van 80 jaar.
Maar afscheid nemen van Jean Paesbrugghe was voor voorzitter Borra wellicht nog het moeilijkste moment want Jean was jarenlang de eerste en de laatste man voor de werking van de hulpdienst.  Begonnen in 2001 als logistiek helper en hulpverlener werd hij in 2006 afdelingsverantwoordelijke van de hulpdienst.  Voor zoveel jaren van inzet kreeg hij vrijdagavond de zilveren medaille en de 1ste zilveren barret op de zilveren medaille van het Rode Kruis Vlaanderen opgespeld.  Daarnaast werd ook nog zijn echtgenote Liliane in de hulde betrokken want zonder haar steun had Jean deze harde functie niet kunnen waarmaken, aldus nog voorzitter Borra. (DLD)