Op zaterdag 12 januari brengt de koninklijke harmonie Burgerskring zijn inmiddels 15de winterconcert.  Ze startte in 2005 met deze concertreeks waarbij ze op die tweede zaterdag van januari telkens een gastzanger(es) uitnodigt om samen met de muzikanten van de Burgersrking die hem of haar begeleiden de aanwezigen in CC Kruispunt te laten meegenieten, meeneuriën en soms, jawel eens te laten meezingen.  Wat de aanwezigen komende zaterdag mogen verwachten en of ze straks stil kunnen genieten of ook eens uit volle borst zullen meezingen, dat is nog een goed bewaard geheim van dirigent Dirk Decae en zijn 36 muzikanten enerzijds en anderzijds van gastzanger Bart Verhelle uit Vladslo.  Maar alles wijst er toch op dat het weleens een interactief concert kan worden.

Gastzanger Bart Verhelle brengt onder begeleiding van de Diksmuidse harmonie allereerst Unforgetable van Irving Gordon.  Verder wordt met Londonderry air (Danny boy) en  Stop the cavalery  ook nog eens bij het afsluiten van de herdenkingsperiode de eerste wereldoorlog in herinnering gebracht.  Ook aan de vorig jaar overleden Charles Aznavour wordt herinnerd met ‘She’.  En tenslotte is er nog Tom Jones in concert waarin Bart Verhelle nog meer op de voorgrond zal treden.  En wat de foute medley inhoudt, dat zullen de toehoorders wellicht vlug merken…
Maar uiteraard brengt ook de harmonie Burgerskring zelf nog enkele mooie werken onder leiding van haar dirigent Dirk Decae.  Met verder “Madonna – Queen of pop” en “the Phil Collins Collectoin” wordt ook de pop-kaart getrokken.  En dat laatste stuk is gekozen door drummer Kris Rosseeuw.  Niet eenvoudig maar de muzikanten van de Burgerskring zeggen er klaar voor te zijn. En tenslotte worden ook de grootste successen van de ook al overleden France Gall in herinnering gebracht.
Volgens Burgerskringvoorzitter Marc De Keyrel gaat het intussen heel goed met de Diksmuidse harmonie.  Maar er mag natuurlijk nog altijd een muzikant bij.  De wekelijkse repetities gaan elke vrijdagavond door van 20.30 uur tot 22 uur. Sinds mei 2017 repeteert men ook in het auditorium van de kunstenacademie Clemens non Papa. Naast de akoestische verbetering, is er ook de drempelverlaging voor jonge muzikanten en de nauwere aansluiting van de Diksmuidse harmonie bij de diensten Cultuur, Jeugd, Vrije Tijd en Kunstonderwijs, die reeds op de Paterssite gehuisvest zijn.  En ja, ook in deze nieuwe repetitieruimte is er na de repetitie nog ruim de tijd om bij te praten over de voorbije week en kan het weekend er starten bij een hapje en een drankje.

Het Winterconcert van de Burgerskring wordt gespeeld op zaterdag 12 januari om 20 uur in CC Kruispunt.  Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro en kunnen telefonisch gereserveerd worden via 051/51.02.69.  Aan de deur wordt 10 euro gevraagd. (DLD)