Tijdens nagenoeg alle schoolvakanties heeft Diksmuide vakantiekampen voorzien.  Enige uitzondering is de kerstvakantie.  Zowel voor kleuters, kinderen uit de lagere school als jongeren uit het secundair onderwijs bieden de stedelijke vrijetijdsdiensten een mooi aanbod aan activiteiten.  Schepen Marc De Keyrel hoopt alvast dat hiermee voorgoed een einde wordt gemaakt aan de tijd waarin kinderen en jongeren zich verveelden tijdens een vakantie.  Maar om alles in goede banen te kunnen leiden, zijn het aantal plaatsen wel beperkt.  Vooraf inschrijven is dan ook de boodschap en wie zin heeft in een vakantiekamp op eigen bodem, noteert best de startdatum van de inschrijvingen die geldt voor alle vakantiekampen in 2017.  Dat is maandag 23 januari vanaf 17 uur.

Krokus Actief is misschien wel het oudste en nog steeds bekendste vakantiekamp maar deze heeft er, vooral de laatste jaren, heel wat broertjes en zusjes bij gekregen.  Tijdens iedere schoolvakantie is er wel één of ander vakantiekamp in Diksmuide.  En vanaf dit jaar is er ook een aanbod voor de allerkleinsten.  Zij zijn welkom tijdens de krokusvakantie, de paasvakantie en de laatste week van augustus.  Nieuw is dit jaar ook een 100% sportkamp voor de lagere schoolkinderen tijdens de eerste week van de paasvakantie.  En voortaan worden ook de tieners niet meer vergeten, voor hen organiseert de sportdienst een sport&adventure-kamp voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar.
Een volledig overzicht van het aanbod van de vakantiekampen kan men alvast nalezen in een gloednieuw vakantiemagazine die verdeeld werd in alle Diksmuidse basisscholen en secundaire scholen.  Daarin werden niet alleen de stedelijke initiatieven als de vakantiekampen opgenomen, maar ook initiatieven van verenigingen kon men hierin laten opnemen.  Maar uiteraard is het volledig aanbod ook digitaal na te lezen via www.diksmuide.be
Alle info over ieder vakantiekamp, met data, locatie en aantal beschikbare plaatsen kan er geraadpleegd worden.  Belangrijk hierbij is wel dat start- en eindplaats altijd de sporthal van De Pluimen is.  Indien het vakantiekamp zelf op een andere locatie doorgaat, dan worden de deelnemers er naartoe gebracht.  Verder is er ook een voor- en naopvang voorzien van 7.30 u tot 8 uur ’s ochtends en van 16.45 uur tot 17.30 uur ’s avonds.
Per kind betaalt men per vakantiekamp van 4 dagen 55 euro.  Vanaf een tweede kind van hetzelfde gezin is dat 45 euro.  Met opvang is dat respectievelijk 60 euro en 50 euro.  Maar uiteraard krijgt men wel het fiscaal attest waardoor men 11,20 euro per deelgenomen dag in mindering kan brengen op zijn belastingsaangifte voor kinderen tot 12 jaar. Voor kampen met een andere tijdsduur is de aangepaste prijs ook vermeld in het overzicht.

Voor alle stedelijke vakantiekampen kan men inschrijven vanaf maandag 23 januari om 17 uur via diksmuide.ticketgang.eu Een belangrijke datum gezien het beperkt aantal plaatsen per vakantiekamp.  Na de inschrijving ontvangt men 1 week voor het vakantiekamp een infobrief.  (DLD)