De legendarische boer Bavo van Miel Cools was het niet, maar toch kon men in Diksmuide vorig jaar 51 katjes knijpen, al waren dat andere dan deze van boer Bavo.  Zwerfkatjes waren het en daarvan werden er 13 geeuthaniseerd, 6 werden gecastreerd, 19 gesterliseerd en 13 ter beschikking gesteld van adoptie.  Intussen heeft Diksmuide een nieuw reglement en een vaste prijs vastgelegd voor de behandeling van zwerfkatten.

Volgens schepen van dierenwelzijn Karline Ramboer (SP.a-open) heeft Diksmuides zwerfkattenbeleid zijn vruchten afgeworpen.  Het aantal zwerfkatten op het grondgebied stagneert.  De Diksmuidse veeartsen willen dan ook verder werken met Diksmuide in het kader van dit zwerfkattenbeleid.  Voortaan zullen Diksmuidse veeartsen in een beurtrol van 6 maanden, de zwerfkatten behandelen.  Voor een sterlisatie krijgen ze 87 euro, 42 euro voor een castratie en 30 euro voor euthanasie.  Ieder behandelde poes krijgt een knip in zijn oor zodat hij geen tweede maal wordt opgepakt.
Schepen Karline Ramboer doet ook nog een oproep aan alle kattenbezitters om hun poes te laten castreren of sterliseren.  Dit is voor haar nog steeds de meest doeltreffende manier om zwerfkatten te vermijden en vooral ook om veel dierenleed te voorkomen.

In de marge van dit punt gaf schepen Ramboer ook nog mee dat Diksmuide ook nog eens 400 duiven heeft gevangen. (DLD)