De Diksmuide liberale partij Idee2006 heeft een opmerkelijk standpunt ingenomen: ze distantieert zich van de doortrekking van de A19 door de Komgronden van Lampernisse.  Opmerkelijk omdat zij als verruimde OpenVLD-partij hiermee toch een beetje afstand neemt van het standpunt van OpenVLD zelf.  OpenVLD ijvert immers opnieuw voor een doortrekking van de autosnelweg A19 tussen Ieper en Veurne.  Idee2006 stelt nu niet tegen een doortrekking van de A19 op zich te zijn, maar dit mag niet gebeuren door de Komgronden van Lampernisse.

Suggereerde OpenVLD reeds bij de voorbije Vlaamse parlementsverkiezingen om de A19 dan toch door te trekken, enkele maanden terug spoorde het Iepers Vlaams OpenVLD-parlementslid Emmily Talpe ook al Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aan om alle plannen voor de zogenaamde “missing link” tussen Ieper en Veurne te herbekijken.  En daar hoort ook de doortrekking bij.  Minister Weyts is inmiddels ingegaan op dit verzoek om de plannen, inclusief deze van een doortrekking, opnieuw te onderzoeken.
Maar het Iepers parlementslid vindt alvast geen medestanders voor haar standpunt bij de Diksmuidse Idee2006 die zich nu distantieert van een doortrekking van de A19 door de Komgronden van Lampernisse.  Toch laat Idee2006 het OpenVLD-standpunt niet helemaal links liggen want voor haar kan een eventuele doortrekking wel indien men het traject maar ten zuiden van de komgronden houdt.  Daar zou ook een aansluiting kunnen komen op de N8.  Zo laat Idee2006 de deur voor de doortrekking van de A19 dan toch op een kiertje staan.
Met dit standpunt onderstreept Idee2006 wel dat zij geen strikte OpenVLD-partij wil zijn maar wel een verruimde liberale partij met onafhankelijken en andersdenkenden.  Naar verluid zouden trouwens 2 gemeenteraadsleden van Idee2006 zelfs niet over een OpenVLD-partijkaart beschikken.  De Idee2006-fractie heeft er dan ook geen probleem mee hiermee een beetje afstand te nemen van het officieel partijstandpunt van OpenVLD. (DLD)