Wie straks een herfstavond wil meemaken waar muziek, optimisme, vitaliteit en jeugd sterk aan de orde zijn, die moet volgens Gino Malfait op zaterdagavond 21 oktober in CC Kruispunt zijn.  Dan maakt daar voor de 15de maal de Speelschare van het Sint-Aloysiuscollege de afspraak voor een avondje Musica Festiva, een vast programmapunt in de Diksmuidse concerten en een constante in de werking van dit muziekensemble.  Maar voor wie nog geen toegangsticket heeft, voor hem of haar wordt het moeilijk want deze muzikale avond is reeds uitverkocht.

Volgens dirigent Gino Malfait is ook dit jaar de variatie de rode draad in het concert.  Allereerst is er een terugblik op de voorbije concertreis die het ensemble in juli naar Wales bracht.  Ook het Frans repertoire komt aan bod en dat kan dan weer niet los gezien worden van een optreden tijdens de maand april, een concert die paste in een reeks in de abbatiale van Saint-Jean-aux-Bois in Frankrijk, in de omgeving van Compiègne.
Ook de 15 Speelkringers, het aanstormend talent van de Speelschare, komt er op het podium piepen.  De musicerende kinderen van het 5de en 6de leerjaar komen er voor het eerst concerteren.
Maar dé blikvanger van de avond wordt ongetwijfeld de uitvoering van Celtic Flutes, een compositie voor vier fluitsolisten en orkest.  Deze compositie etaleert Keltische melodie en dans in dialoog met het orkest. De vier solerende fluitisten van de Speelschare zijn Trui Allemeersch, Marion Malfait, Sara Théry en Linde Onraedt.

Voor meer info over de Speelschare : klik hier. (DLD)

foto : (c) Kurt Lapere