Vanavond, maandag 30 maart, komt de Diksmuidse gemeenteraad bijeen om 20.15 u in het dienstencentrum Ten Patershove.  Daarop kan en mag iedereen aanwezig zijn.  Op deze zitting wordt ondermeer goedkeuring gevraagd om straks, uit besparingsoverwegingen, de openbare verlichting te gaan doven.  Indien zou geopteerd worden voor het scenario om alles te doven, dan zou dit een besparing betekenen van 87.336 Euro.  Maar door de aanwezigheid van heel wat gewestwegen die Diksmuide doorkruisen, wordt voorgesteld om de verlichting langs deze wegen toch de hele nacht te laten doorbranden.  In de overige straten zou de openbare verlichting gedoofd worden van 23.30 uur tot 4.30 uur.  Dat zou evenwel niet gebeuren tijdens de vrijdagnacht, de zaterdagnacht en de zondagnacht.

Verder wordt ook de goedkeuring gevraagd voor de heraanleg van de voetpaden in Woumen-dorp en voor het onderhoud van de voetbalterreinen, die moeten zorgen voor het in stand houden van een gezonde grasmat, wordt voortaan geopteerd voor een 3-jarig contract.  Voor deze drie jaren raamt men de kostprijs op een slordige 40.000 Euro.
Door de oppositie werden ook nog twee punten toegevoegd aan de agenda.  Idee2006-raadslid Jan Van Acker vraagt wat de plannen zijn van het beleid met het gebouw “Westoria”, de vroegere bloemmolens (foto).  Daarnaast wil Idee2006-raadslid Geert Debaillie ook de onveilige situatie langs de Oostendestraat te Keiem aankaarten.  Dit naar aanleiding van de werken voor de heraanleg van het fietspad langs deze straat.

Voor de volledige dagorde van de gemeenteraad: klik hier. (DLD)