Aan de Esenweg 195 in Esen vinden niet alleen computerfreaks maar ook de zogenaamde huis-en-tuin-PC-gebruikers sinds bijna 15 jaar het antwoord op al hun IT-vragen bij Actief Computers. Maar om tegemoet te komen aan zowel het groeiend aanbod op deze markt als aan de steeds groter wordende vraag, hebben Freddy en Nele Seys-Maes hun intussen vertrouwde winkel vergroot met 300 m².  Daarnaast kwam er ook nog eens 200 m² aan technische en opslagruimte bij.  Aan de vooravond van het 15-jarig bestaan in 2015 is Actief Computers meer dan ooit het Esens computer-walhalla voor de Diksmuidse regio.

Freddy Seys startte in 1995 in bijberoep met FCS Service. Hiermee speelde hij toen in op het fenomeen dat steeds meer mensen hun eerste stappen waagden in de computerwereld. Ook internet begon aan zijn opmars. Maar op dat ogenblik bleek er in de Diksmuidse regio weinig aanbod. Daarnaast was ook professionele hulp aan huis beperkt.  Met een goede service aan huis vulde Freddy Seys dit Diksmuids gat in deze prille maar wel sterk groeiende markt en de mond aan mond reclame deed vervolgens zijn werk.  De kiem voor Actief Computers was er.
Toch zou het nog tot 2001 duren vooraleer Freddy Seys met zijn winkel Actief Computers van wal stak.  Hiermee wou hij naast zijn service ook zorgen voor een gegarandeerde kwaliteit.  Ook ging hij de uitdaging aan om in te spelen op de nieuwste technologieën.  Hiervoor kon zich ook omringen met een groeiend en professioneel team zodat hij tegemoet kon komen aan de vraag van zowel particulieren, als zelfstandigen, bedrijven en scholen.
In 2004 sloot Actief Computers zich vervolgens aan bij de aankoopgroepering Selexion  waardoor men niet alleen het vakmanschap, de correcte service en de kwaliteit kon blijven waarborgen maar ook nog eens kon uitpakken met supersterke prijzen.
En Actief Computers bleek intussen ook aan te slaan buiten de Diksmuidse regio.  Dat bleek vanaf 2006 toen een nieuwe vestiging werd geopend te Lichtervelde met zaakvoerder Wim Vandendriessche.  In 2011 kwam er nog een winkel bij in Roeselare (Beitem) en in 2012 tenslotte in Nieuwpoort.

In 2014 is er dus de opening van de grotere vestiging in Esen.  Voor de uitbreiding werd geopteerd om het nieuw gedeelte dezelfde stijl te geven van de vertrouwde vroegere ruimte van de oude schuur.  Maar met een grote glaspartij ziet alles er luchtiger uit.  Verder ging men voor een strak en eenvoudig interieur dat aan het geheel een jeugdige uitstraling geeft.

Ter gelegenheid van de vernieuwde winkel zijn er opendeurdagen tot 13 september waarbij er kortingen zijn voorzien tot 150 Euro.  Meer info : www.actiefcomputers.be. (DLD)