Bij het plaatsen van nieuwe wegwijzers krijgen dorpen, ook al zijn ze allemaal deelgemeenten van Diksmuide, soms een verschillend bord van de diensten Wegen en Verkeer.  Zo staat aan het kruispunt Tramstatie langs de Oostendestraat te Beerst de wegwijzer naar Beerst zelf er in de traditionele blauw-witte kleur terwijl het bord dat de richting naar Vladslo aangeeft zwart-wit is (foto).  We vroegen bij de diensten Wegen en Verkeer naar dat onderscheid.
Volgens woordvoerster Eveline Vandecaetsbeek wordt dat onderscheid niet gemaakt door de diensten Wegen en Verkeer.  Wel volgt de bewegwijzering de categoriën van gemeenten, zoals ze zijn opgenomen in het provinciaal ruimtelijk structuurplan.  Daarin is Beerst, zoals dat ook het geval is met ondermeer Keiem, Leke en Pervijze, opgenomen als hoofddorp.  En hoofddorpen krijgen nog steeds een blauw-witte wegwijzer.
Vladslo is daarentegen, net als Woumen dat nochtans meer inwoners telt dan Leke en Beerst, niet gecatalogeerd als hoofddorp maar wel als woonkern.  En woonkernen krijgen een andere, zwart-witte wegwijzer.  (DLD)