Van 2 tot en met 4 november kunnen in Diksmuide alle leerlingen van het lager onderwijs een onvergetelijke herfstvakantie beleven dankzij ‘herfstkriebels’. Deelnemers krijgen hierbij een mix van cultuur, sport en spel.  Het vakantiekamp ‘Herfstkriebels’ is een initiatief van de stedelijke vrijetijdsdiensten van Diksmuide en is gericht op kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De activiteiten starten om 8.30 uur en eindigen om 16.30 uur in sporthal De Pluimen. Sommige activiteiten zijn op verplaatsing.

Per graad is er een aangepast aanbod :
Eerst en tweede leerjaar 
Reis rond de wereld – Uitstap naar Mu-zee met verfworkshop
Kinderboerderij – LOS in ’t BOS …
Derde en vierde leerjaar
Airtrackrtrack – Workshop ‘Pop-up boek’ – American Football
Workshop ‘Beatboxen’ – Boogschieten – Bosspel …
Vijfde en zesde leerjaar
Frisbee – Natuur-Avontuur – Workshop ‘Zeefdrukken’
Airtrack – Initiatie Kendo – Workshop graffiti …

Voor Herfstkriebels betaalt men 45 euro voor het eerste kind en 35 euro vanaf een tweede kind van hetzelfde gezin. Alle activiteiten en de verzekering zijn in deze prijs begrepen.  Er is ook aansluitend opvang voorzien in de sporthal van 7.30 uur tot 8.00 uur en van 16.45 tot 17.30 uur. Deze aanvullende opvang kost 5 euro per kind en mag onbeperkt gebruikt worden. Deze service moet wel vooraf worden aangevraagd en betaald worden via Ticketgang. Met opvang erbij betaalt men dus 50 en 40 euro.

Inschrijven kan via www.diksmuide.ticketgang.eu.  Men kan online een gezinsaccount aanmaken en betalen via zijn bank- of kredietkaart.  Er zijn 75 plaatsen voorzien maar inschrijven kan uiteraard slechts tot alle plaatsen volzet zijn. (DLD)