Maandagavond wordt op de Diksmuidse gemeenteraad het ontwerp gevraagd voor het ontwerp van de heraanleg van het Esenplein (foto).  De bestrating van het plein zal uitgevoerd worden in platines terwijl de straat naar de school in asfalt zal aangelegd worden.  Tenslotte wordt het voetpad langs de gewestweg van betonklinkers voorzien.  Verder komt er een gescheiden rioleringsstelsel en het elektriciteits- en kabeltelevisienet komen er ondergronds.  Daarnaast wordt ook de openbare verlichting van het Esenplein gerenoveerd.  Geven we nog mee dat het aantal parkeerplaatsen nagenoeg gelijk blijft en dat de heraanleg start in mei 2015.  Voor deze werken kan er gerekend worden op een tussenkomst van Infrax.  Het aandeel dat te betalen is door Diksmuide bedraagt zowat 440.000 Euro.

Aan de raadsleden wordt ook de goedkeuring gevraagd voor de aankoop van grond voor enerzijds de kleinhandelszone in de Esenweg en anderzijds de aan te leggen randparking in de Beerstblotestraat.  Ook voor het ontwerp van deze parking, die zal aangelegd worden in grasbetontegels, wordt goedkeuring gevraagd.  Tenslotte zal ook een ontwerper aangesteld worden voor de nieuwbouw en de modernisering van het ontmoetingscentrum in Pervijze.  En of uiteindelijk de definitieve goedkeuring voor het aangepast RUP Stationsbuurt wordt gevraagd, dan wel dit punt op vraag van de wijkbewoners wordt uitgesteld zal maandagavond blijken.

Geven we nog mee dat onafhankelijk raadslid Mieke Vanrobaeys ook wil voorstellen om een nog nader te bepalen percentage van alle zitpenningen van het schepencollege, de gemeenteraads- en OCMW-raadsleden uit te betalen in Diksmuidebons waarmee de heren en dames politici meteen ook de lokale Diksmuidse middenstand steunen.

De gemeenteraad kan maandagavond 22 december door iedereen vrijblijvend bijgewoond worden om 20.15 uur in het LDC Ten Patershove. Voor de volledige dagorde van de gemeenteraadszitting : klik hier. (DLD)