Diksmuide heeft te kampen met hardleerse snelheidsduivels.  Dat blijkt alvast uit de cijfers van de snelheidscontroles tijdens het tweede semester.  Want ondanks de zelfs aangekondigde controles, mag men weinig verbetering vaststellen in het gedrag van de chauffeurs op de Diksmuidse wegen.  Integendeel zelfs.  Vooral de wegen richting Ieper lijken een uitnodiging te bevatten om het gaspedaal extra goed in te duwen.  Daar werd zelfs een snelheid vastgesteld van 86 kilometer per uur waar slechts 50 kilometer per uur is toegelaten.

Tijdens het tweede kwartaal van 2015 werden op het grondgebied van Diksmuide 18 bemande snelheidscontroles uitgevoerd.  Tijdens deze controles passeerden 7.073 voertuigen de camera.  Hierbij werd 1.345 keer geflitst wat 18,9 % is van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen.  Tijdens het eerste trimester was dit nog 11,2 %.
Wat de specifieke locaties betreft stelt politiezone Polder ook hetzelfde resultaat vast als in het eerste semester.  Op de N35, die zowel de Esenweg als de Kaaskerkestraat bevat, werden de laagste percentages vastgesteld.  Anders is het gesteld met de noord-zuid-as, deze staat garant voor de top 3.  Het hoogste percentage van het aantal vastgestelde snelheidsovertredingen tegenover de gecontroleerde voertuigen registreerde men in de Woumenweg bij een controle tijdens de nacht van 23 op 24 april: 41 van 100 gecontroleerde auto’s reden te snel.  Met 37 % in de Iepersteenweg en 32% in de Sint-Pietersstraat te Woumen werd dit lijstje vervolledigd.  In laatstgenoemde straat werd opnieuw de hoogste snelheid geregistreerd : 86 kilometer per uur waar de maximaal toegelaten snelheid er 50 kilometer per uur is. (DLD)