De heraanleg van de Diksmuidse Grote Markt loopt naar zijn einde, het marktplein is bijna klaar voor gebruik.  En die marktplaats mag ook een beetje een golfcourt worden want straks kan en mag men er zowaar ook een balletje slaan.  In het toerismekantoor staan de golfsticks al klaar.  Maar bedoeling is uiteraard wel dat men via een spelletje golf de binnenstad op een ludieke, competitieve en leerrijke manier leert ontdekken.

De toeristische locaties in de binnenstad vormen de “holes” van Diksmuides golfcourt.  Alleen moet men er niet het balletje in een gat in de grond krijgen, wel moet men naar doelen slaan die zich al in de stad bevinden.  Zo kan op de Grote Markt het standbeeld van Generaal Jacques een doel zijn.  Het spel wordt gespeeld met dezelfde golfstokken maar met ietwat zachtere balletjes.  Zowel de golfballen als de slagmatten in kunstgras zijn zo gemaakt dat ze geen schade kunnen aanrichten.  City Golf, zoals dat heet is dus een variant op de golfsport maar heeft alvast er mee gemeen dat wie het minst aantal slagen nodig heeft de winnaar wordt. Het is overigens een concept dat in Vlaanderen al bestaat sinds 2007.
Maar City Golf is uiteraard meer dan golf spelen in de stad.  De essentie is volgens toerismeschepen Karline Ramboer nog steeds om op een originele manier Diksmuide met zijn toeristische pleisters te ontdekken.  De “holes”, of de locaties, zijn dan ook in samenspraak met de Diksmuidse toeristische dienst uitgezocht.  Verder worden de holes bij de aanvragen ook afgestemd met de evenementenkalender.  Er is verder ook steevast een begeleider mee die de deelnemers niet alleen diets maakt hoe men zijn balletje moet slaan, maar die meteen ook de toeristische info meegeeft.
De deelnameprijs per persoon varieert tussen 10 en 25 euro, afhankelijk van de duurtijd (2 of 3 uur) en het aantal deelnemers.  Voor de lus met 6 holes rekent men 2 uur, 3 uur is goed voor 9 holes.  En de groepen kunnen gaan van 6 tot … 300 personen.  City Golf kan dan ook gespeeld worden in vriendengroepen, verenigingen of bedrijfsgroepen. Vertrekken doet men steevast op de Grote Markt. Golf spelen in de Diksmuidse binnenstad kan men nu reeds en de eerste aanvragen zijn al binnen bij de toeristische dienst.
Info en inschrijvingen kan men krijgen bij de Diksmuidse toeristische dienst op de Grote Markt of bij de privé-partner van dit project, City Golf uit Antwerpen (www.city-golf.be).  (DLD)