Op vrijdag 27 januari komt schlagerzanger Frans Bauer optreden in de Diksmuidse Boterhalle.  En hij is er op deze avond niet alleen want ook de Romeo’s, Sam Gooris en Jettie Palletti staan op het programma van deze avond van de populaire muziek.  Initiatiefnemers zijn Peter Du Moulin, uitbater van herberg Petit Paris (Woumenweg) en Sandy Schaep van dansschool El Sanscha.  Samen pakken ze uit met de eerste editie van “Diksmuide zingt & swingt”.  Naast een avond met optredens op vrijdag 27 januari is er op zaterdag 28 januari nog een optreden van Level Six-live met een afterparty.  Nu reeds zijn voor beide avonden de 1.200 tickets te koop.  Deze kunnen in voorverkoop gekocht worden, niet alleen in herberg Petit Paris en in dansschool El Sanscha maar komend weekend ook op de kerstmarkt op de Grote Markt.  En de organisatoren hebben nog een uitsmijter: er is een wedstrijd waarmee tien gratis staankaarten voor de avond met Frans Bauer te winnen zijn.

Volgende week komen we op www.eDiksmuide.be nog uitgebreid terug op dit initiatief, maar nu reeds geven we mee waar de tickets kunnen bekomen worden.  Want gezien de mooie affiche en het beperkt aantal plaatsen, zou er weleens een stormloop kunnen ontstaan bij de liefhebbers van dit genre.
Voor de optredens op vrijdag zijn er 400 zitplaatsen en 800 staanplaatsen.  Zitplaatsen kosten in voorverkoop 38 euro, aan de deur 42 euro.  Voor de staanplaatsen is dat in voorverkoop 28 euro voor de vier vedetten van de populaire muziek, aan de deur 32 euro.  Er zijn ook nog groepskortingen vanaf 20 personen.
Voor het optreden van Level Six op zaterdag waaraan ook een afterparty is gekoppeld kosten de tickets in voorverkoop 25 euro en aan de deur 30 euro.  Maar op zaterdag zijn het wel all-in-tickets want hierin zijn de hele avond dranken als pils, cola, water, kriek, rodenbach en carlsberg inbegrepen.  Ook andere dranken zullen beschikbaar zijn, maar mits betaling.
En voor wie graag gratis naar Frans Bauer gaat kijken, is er nog een wedstrijd.  De organisatoren hebben immers gebruik gemaakt van het zetduiveltje.  Wie de fout op de affiche of de flyter vindt, kan deze melden via de site www.diksmuidezingtenswingt.be waar ook alle info over deze wedstrijd en de optredens te vinden is. Onder de inzendingen worden 10 gratis staankaarten voor de vrijdag verloot.  Maar wie zeker wil zijn van een toegangsticket, wordt toch wel aangeraden dit te kopen in voorverkoop want gezien de grote interesse die er nu reeds is vanuit het binnenland, zijn al veel van de 1.200 beschikbare tickets de deur uit.  Frans Bauer treedt immers niet meer zo veel op in onze contreien zodat zijn fans, verwittigd via de site van de zanger, nu al present geven.

Meer info geven we u volgende week op www.eDiksmuide.be maar men kan ook doorklikken naar www.diksmiudezingtenswingt.be of gewoon de komende dagen naar de stand van Diksmuide zingt en swingt gaan op Diksmuides kerstmarkt. (DLD)