Tijdens de voorbije Gentse Feesten vond Die Verdammte Spielerei, een muzikaal sextet waar ook Diksmuideling Thomas Van Gelder deel van uitmaakt, niet minder dan 570 muzikanten die de Langste Fanfare zouden vormen.  Dat paste binnen de 10de verjaardag van dit muzikale en gekke gezelschap.  Maar nu wil men die Langste Fanfare nog langer maken.  Komende zaterdag wil men, nadat men tussendoor ook al een dergelijke fanfare met 370 muzikanten opzette in Aalst, bij wijze van apotheose de échte Langste Fanfare door de Brugse straten laten stappen tijdens de festiviteiten rond Iedereen Klassiek.  Nog tot en met morgen woensdag kunnen muzikanten, die er komende zaterdag bij willen zijn, zich vrijblijvend inschrijven via www.delangstefanfare.be.  Op deze site vindt men ook alle info rond partituren, tijdschema en kostumering.

Kandidaat-muzikanten zullen zaterdag verzamelen om 11 uur in het Brugse VTI aan de Boeveriestraat in Brugge.  Na een korte briefing en repetitie trekt de Langste Fanfare, die tegen dan de allerlangste zou moeten zijn, tegen 12 uur naar ’t Zand waar de eerste nummers gespeeld worden in de schaduw van het concertgebouw.  Vervolgens gaat het fluitend en spelend verder door de Zuidzandstraat en de Steenstraat met haltes aan de kathedraal en het Simon Stevinplein.  Afsluiten doet men op de Brugse Grote Markt tegen 14 uur.  Aansluitend kan iedereen dan nog mee genieten van het programma van Iedereen Klassiek dat die dag doorgaat in Brugge en waar het optreden de Langste Fanfare bij past.
Muzikanten die zich hebben ingeschreven kunnen hun partituren alvast downloaden via de site van De Langste Fanfare en aan het repeteren slaan.
Nu reeds hebben zich al een pak muzikanten uit Houthulst en Merkem gemeld voor de Langste Fanfare.  Maar ook Diksmuidse muzikanten zullen hun collega Thomas Van Gelder wellicht nog massaal willen helpen om zijn droom, om De Langste Fanfare in eigen provincie te houden, werkelijkheid te laten worden. (DLD)