Omdat de loodwerken op de toren van het stadhuis zo goed als afgewerkt zijn zodat de belforttoren ten laatste begin oktober uit de stellingen wordt genomen, vindt de aannemer het passend om naar aloude traditie de zogenaamde “meiboom-zetting” morgen donderdag te laten doorgaan.  Krijgt het stadhuis hiermee dit najaar een meiboom, toch was het oorspronkelijk de bedoeling dat nu reeds het openingslint van het nieuw toerismebureau geknipt zou worden.  Maar volgens toerismeschepen Karline Ramboer laten de vloeren op zich wachten.  Daarnaast hebben de toeristische diensten zeer drukke maanden achter de rug zodat uiteindelijk geopteerd werd om de verhuis van de toeristische dienst uit te stellen tot het voorjaar van 2015.

In het voorjaar heette het nog dat het toerismekantoor na de zomer zijn intrek zou nemen in de nieuwe lokalen van de voormalige ontvangerij op de hoek van de Van Pouckestraat en de Grote Markt (foto).  Toen was het nog enkel wachten op het aanbrengen van het schrijnwerk, het meubilair en de multimedia.  Maar naar we konden vernemen van toerismeschepen Karline Ramboer laten ook de vloeren op zich wachten.  Deze komen per boot uit Vietnam.  Maar door het missen van zijn aansluiting, heeft het schip met de vloeren vertraging opgelopen.  Hierdoor heeft men de hele planning moeten opschuiven.
Maar voor schepen Karline Ramboer zou een verhuis in de aanloop naar het nieuwe toeristische seizoen van 2015 ook veel beter uitkomen voor de medewerkers van de toeristisch dienst.  Deze hebben sowieso al zeer drukke maanden achter de rug.  Zo zijn eind juli reeds 13.046 toeristen gepasseerd aan de infobalie.  Ter vergelijking: in 2013 kwamen er over het hele jaar 15.437 toeristen naar het toerismekantoor op de Grote Markt.  Dat betekent zowat een verdubbeling.
Nu nog deze medewerkers opzadelen met een verhuis zou niet realistisch zijn voor schepen Ramboer.  Dit brengt immers veel werk met zich mee zodat het niet opportuun is voor de schepen dit midden de toeristische drukte te plannen.  Daarenboven komen daar in het najaar ook nog eens de herdenkingsmomenten rond de Slag om Diksmuide bij, Lichtfront 2014 en de theaterwandelingen Tuin van de Eeuwigheid in het Praetbos.  Voor deze theaterwandelingen op 23, 24, 25 en 26 oktober kunnen reeds tickets gereserveerd worden in CC Kruispunt (T 051.79.32.50) of de dienst toerisme (T 051.79.30.50) (DLD)