Het fietspad de Frontzate gaat in Kaaskerke vanaf vandaag, maandag 20 maart voor twee maanden dicht tussen de IJzerdijk en de aansluiting met de Kaaskerkestraat ter hoogte van Delhaize.  Reden is dat op dit traject archeologisch onderzoek moet uitgevoerd worden in het kader van de aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg.  Normaal zou de Frontzate opnieuw berijdbaar zijn vanaf zaterdag 27 mei.

Het gedeelte van de Frontzate tussen de IJzerdijk en de Kaaskerkestraat wordt veel gebruikt door enerzijds fietsers die met hun wagen tot in Diksmuide komen en deze parkeren op de parking aan de IJzertoren.  Vandaar vertrekken ze per fiets door de Westhoek, vaak via de Frontzate.  Anderzijds wordt deze fietsweg ook veelvuldig gebruikt door Diksmuidelingen die er een veiliger alternatief vinden voor een rit naar Kaaskerke.  Veiliger dan de drukke gewestweg die de Kaaskerkestraat is.  Maar de vele fietsers die vanaf de lente opnieuw gebruik willen maken van deze Frontzate zullen gedurende twee maanden via de Kaaskerkestraat naar deze fietsroute naar Nieuwpoort moeten rijden.  Fietsen op de Frontzate zal immers tijdens het archeologisch onderzoek niet mogelijk zijn.
Fietsers die van de IJzerdijk naar Delhaize willen rijden zullen omgeleid worden via de Hoge Brug en de Kaaskerkestraat.  Voor fietsers die komen uit de richting Nieuwpoort, zij zullen eveneens ter hoogte van de Kaaskerkestraat via deze gewestweg hun fietstocht naar Diksmuide moeten verder zetten.  Fietsers die uit Oostkerke komen zullen dan weer aan het begin van de Frontzate omgeleid worden via de Wagenmakerijstraat en de Steenbakkerijstraat naar de Kaaskerkestraat.  (DLD)