Bij de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst werd Franky Vanoverbeke uit Vladslo verkozen tot de nieuwe Flandrien. Tijdens een spannende finale haalde hij het van de 2 andere genomineerde clubleden : Eline Kino uit Werken en Christophe Vermeulen uit Bovekerke. Franky Vanoverbeke kreeg zijn Flandrien titel voor zijn jarenlange inzet voor de club. Hij is mede-oprichter van de club en is steeds paraat tijdens diverse organisaties .
De Westhoekmountainbikeclub, beter gekend als het Bolle MTB team, kan ook terugblikken op een sportief jaar 2016. Uitschieters binnen de club waren Bart Rambour uit Langemark die een mooie uitslag reed tijdens de Vulkanbike in Duitsland en Steven Depoorter en Rik Demey beiden uit Diksmuide die heel actief zijn met deelnames aan diverse strandraces.
Ook voor 2017 zijn er opnieuw heel wat sportieve plannen voor de club uit Beerst. Niet alleen zijn er de vele nevenactiviteiten maar vooral het mountainbiken staat natuurlijk centraal. Elke zondagmorgen wordt er op een andere locatie deelgenomen aan een toertocht en vanaf april starten opnieuw de ritten op woensdagavond. Verder zijn er ook heel wat speciale activiteiten gepland voor 2017. In april trekt de club live naar Paris-Roubaix. Daarnaast wordt ook de toertocht van deze gekende wielerwedstrijd gereden in de maand juni. Verder zijn er nog speciale ritten gepland zoals Beerst-Transinne met daaraan gekoppeld het weekend in de Ardennen en een nieuwe organisatie Beerst-Wimereux. Verder zijn er ook plannen om een toertocht te rijden in het Franse Bollezeele en aldaar te verbroederen. Het jaar afsluiten doet de club in december van 2017 met de 28ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. (DLD)