Vanaf vandaag vrijdag 17 juli tot dinsdag 21 juli mag Diksmuide vijf dagen lang kermis vieren tijdens Diksmuides Zomerkermis. En voor deze kermisvijfdaagse heeft de dienst evenementen van schepen Karline Ramboer samen met de foorreizigers gezorgd voor een omkaderend programma.  Maar uiteraard blijven centraal de foorattracties op de Grote Markt staan.  Daar zorgen de autoscooters voor mega botsplezier en staat de Big Swing weer garant voor duizelingwekkende kriebels in de buik. Maar ook de jonge kermisklantjes zullen reuzeplezier beleven op de diverse kinderattracties. En wie het niet zo heeft voor snelheid of kriebels kan zich nog altijd te goed doen aan de vele lekkernijen, zo leren we nog op de dienst evenementen die het hele kermisgebeuren kan volgen vanuit hun nieuwe kantoor boven het toerismekantoor op de Grote Markt.

Passend bij ieder feest, wordt ook Diksmuides Zomerkermis geopend met een aperitief.  Dat wordt gratis aangeboden door het stadsbestuur op vrijdag 17 juli tussen 18 uur en 19 uur ter hoogte van het toerismekantoor op de Grote Markt.  Vanaf 21 uur kan men ook nog terecht Onder de Toren in de Kiekenstraat voor een gratis optreden van Alex, Rudi en Ilse ter hoogte van café Den Engel. Zij zorgen in het kader van Zomerse Vrijdagen voor een programma vol herkenbare hits van onder andere The Blues Brothers, Joe Cocker, Barry White, The Pointer Sisters, Rob de Nijs … In combinatie met fantastische stemmen en hun aanstekelijke enthousiasme zorgt dit trio ervoor dat men niet stil blijft zitten.
Op zaterdag 18 juli kan men ook al aan de dienst toerisme terecht vanaf 15 uur voor een snoepjesmarkt.  Verder is er op zaterdagavond nog om 22 uur een vuurshow op de Grote Markt.  Geven we nog mee dat voor de gelegenheid de boerenmarkt op zaterdagnamiddag verhuist naar het Schoolplein.
Op zondag heeft men gezorgd voor een eerste nieuwigheid tijdens Diksmuides zomerkermis.  Dan is er van 15 u tot 21 u een autoshow met slotparade.  Tussen 15 u en 20 u staan auto’s van divers pluimage te kijk voor de bezoekers van de foor.  Dat gaat van tuning cars tot oldtimers en racewagens.  Tussen 20.30 u en 21 u maken deze voertuigen ook nog een kleine parade door het centrum.
Op maandagvoormiddag is er de wekelijkse maandagmarkt en ’s namiddags is er vanaf 14 uur de Kids Zomerparty in de Koning Albertstraat.
Op dinsdag 21 juli, meteen ook de nationale feestdag is er opnieuw de verminderingsdag tijdens “de foor draait door”.  De oproep naar de markt-horeca naar aanleiding van de paasfoor om met gelijkaardige acties uit te pakken op kermisdinsdag, kreeg echter volgens schepen Ramboer geen gehoor.

Geen happy hours, 2+1 gratis of andere acties, de verminderingsdag blijft dan ook wellicht bij de zomerkermis een exclusief foor-gebeuren.  Tenzij de Horecamensen van de Grote Markt alsnog meehelpen om Diksmuides kermis een extra duwtje te geven.  Er is tenslotte nog een nieuwigheid op dinsdag want vanaf 17 uur is er in het stadscentrum nog een avondmarkt.  (DLD)