Naast de reeds aangekondigde snelheidscontrole in de Schoorbakkestraat, zal politiezone Polder deze week ook extra snelheidscontroles uitvoeren in de Oostendestraat.  Daar wordt momenteel het fietspad heraangelegd.  Hierdoor is de weg er niet alleen versmald, ook voor de zwakke weggebruikers is het een gevaarlijke situatie omdat automobilisten maar al te vaak geen rekening houden met de snelheidsbeperking.  Tijdens de voorbije gemeenteraad klaagde Idee2006-raadslid Geert Debaillie reeds deze verkeersonveilige situatie voor de zwakke weggebruiker aan.  Met deze actie wil politiezone Polder de zogenaamde laagvliegers nu tot andere gedachten brengen.

Voor raadslid Geert Debaillie moest in Oostendestraat de verkeersveiligheid gegarandeerd blijven en die boodschap is niet in dovemansoren gevallen.  Met de resultaten van de snelheidscontroles van het eerste kwartaal, waarover we vorige week berichtten, vond verkeersschepen Kurt Vanlerberghe (SP.a-open), die eveneens in de politieraad zetelt, dat er in de Oostendestraat wat extra snelheidscontroles mochten komen.  Tijdens de voorbije weken werden er immers enkele laagvliegers opgemerkt wat inderdaad kan leiden tot een gevaarlijke situatie voor de zwakke weggebruikers.  In samenspraak met korpschef Marc Vanhecke werd daarom beslist extra snelheidscontroles te voorzien in de Oostendestraat.

De controles in de Oostendestraat worden dus verhoogd maar daarnaast blijft politiezone Polder ook de aangekondigde controles, zoals deze week in de Schoorbakkestraat, uitvoeren naast enkele niet aangekondigde snelheidscontroles op andere plaatsen in de zone.  En voor wie rekent op de syndicale actie met een boetevrije week, voor politiezone Polder vallen boetes voor snelheidsovertredingen hier niet onder, in politiezone Polder is er geen (snelheids)boetevrije week. (DLD)