Door een reorganisatie van de districtswerking binnen Wegen en Verkeer zal de West-Vlaamse afdeling nog slechts 5 districten hebben in plaats van de huidige 7.  Bedoeling hiervan is om de werkingsmiddelen en het personeel efficiënter in te zetten. Na afweging van enkele criteria die volgens Wegen en Verkeer vooral geografisch gericht waren, werd beslist om het wegendistrict van Diksmuide-Esen, dat sinds 1981 bestaat, te sluiten met ingang van 1 oktober 2015.  Op vandaag telt Wegen en Verkeer 17 medewerkers in haar Diksmuidse vestiging.

Bij Wegen en Verkeer wordt onderstreept dat bij deze beslissing in geen enkel opzicht de inzet en vakkunde van het personeel van dit district in twijfel werd getrokken.  Integendeel, zo wordt gesteld, want het Diksmuids districit is op dat vlak steeds een voorbeeld geweest binnen de afdeling.
De opheffing van dit district wordt opgevangen door een herverdeling van de huidige districten. Een aantal wegen die nu onder het district Diksmuide vallen, zullen herverdeeld worden over het district Oostende, Ieper en Pittem. De komende maanden zal men intern deze overgang organiseren.  De komende maanden zal er dan ook uitgebreid overleg zijn om de reorganisatie te implementeren.

Deze herverdeling heeft geen naakte ontslagen tot gevolg. Wel zullen een aantal medewerkers die de komende jaren met pensioen gaan niet vervangen worden. Ook het strooien tijdens de winterdienst komt hierdoor niet in het gedrang. Diksmuide deed overigens de voorbije jaren ook al beroep op andere locaties om te strooien. Vanaf 1 oktober zullen ook de strooiroutes herverdeeld zijn onder de overblijvende districten. (DLD)