De voormalige site Vandezande aan de rotonde ’t Eikhof te Esen krijgt een nieuwe bestemming.  De bedrijfsgebouwen te Esen kwamen leeg te staan toen het bedrijf Vandezande zich vestigde op het industrieterrein “Kaaskerke Zuid”.  In het kader van een reconversieproject wordt de site nu door Diksmuide herbestemd tot woonzone.  Dit moet toelaten om er een woonproject op te zetten gericht op zowel woonhuizen als appartementen.  Op de gemeenteraad, die doorgaat op maandag 24 november om 20.15 uur in Ten Patershove, wordt daarom het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor deze site voorlopig vastgesteld.

Op de agenda staat ook de aanpassing van het meerjarenplan 2014-2019 en de goedkeuring van het budget voor het jaar 2015.  Donderdag konden we al meegeven welke investeringen Diksmuide volgend jaar voorziet.  En dat zijn er een pak.  Toch worden de gemeentelijke belastingen niet verhoogd want zowel de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting ten bedrage van 8 procent als de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing (grondlasten) die momenteel 2.150 bedragen, blijven behouden.

Voor de volledige dagorde van de komende gemeenteraad : klik hier.

En intussen is N-VA in zijn nopjes met de beslissing van de Diksmuidse meerderheid om van de Boterhalle een evenementenzaal te maken.  Reden is dat hiermee CD&V en SP.a-open volgens voorzitter Koen Coupillie zijn plannen beginnen uit te voeren.  Volgens de Pervijzenaar zijn de nu bekend gemaakte plannen voor de Boterhalle immers N-VA-plannen die rechtstreeks uit hun verkiezingsprogramma komen.  En dat voorstel werd reeds meerdere malen door de N-VA-raadsleden Koen De Hantsetters en Bert Laridon tijdens Diksmuides gemeenteraad toegelicht.  Daarnaast zorgde Jong-N-VA ook voor een promofilmpje rond het behoud van de evenementenhal Boterhalle, aldus nog Koen Coupillie.  En met een knipoog naar de meerderheid besluit Koen Coupillie dat er in het N-VA-verkiezingsprogramma nog meer goede ideeën steken. (DLD)