Maandag werd, tijdens de Boter- en Kaasfeesten, Diksmuides eerste FairTrade Ambassadeur ingehuldigd in de Koning Alberstraat waar de (h)eerlijke Noord-Zuid-Picknick plaats vond.  ’t Dischhof, de biokaas-boerderij uit Keiem die ondermeer het Keiems Bloempje produceert, mag zich de eerste FairTrade Ambassadeur van Diksmuide noemen.  ’t Dischhof is overigens ook de producent van de nieuwe Driemussenkaas die komend weekend wordt voorgesteld op ondermeer de Dag van het Park die doorgaat op het Blankaartdomein.

In haar nieuwe campagne roept de actie FairTradeGemeenten op tot het aanstellen van FairTradeAmbassadeurs.  Hiermee beoogt men bekende figuren die eerlijke handel een warm hart toedragen.  En ’t Dischhof beantwoordt alvast aan de voorwaarden.  Steeds meer consumenten en telers zijn ervan overtuigd dat enkel de duurzame landbouw de sleutel is tot een duurzame toekomst. De biologische teeltmethode zorgt immers het best voor het milieu.  Sinds 1986 teelt ’t Dischhof al biologisch.
Intussen produceert ze een ruim gamma kazen: De Keiemse Witten, het Keiems Bloempje, de Keiemnaer, de Keiemnaer 20+, de Keiemlater en platte kaas.  Producten die niet alleen terug te vinden zijn op menig ontbijttafel maar ook in de keukens van sterrenrestaurants.  En daar komt dus volgend weekend ook de Driemussenkaas bij.  Overigens wordt dan ook het Driemussenbier voorgesteld dat gebrouwen wordt door de Esense Dolle Brouwers van het Oerbier.
De producten van ’t Dischhof kunnen niet alleen op de hoeve aan de Dodepaardenstraat te Keiem gekocht worden, men vind ze ook wekelijks terug op de boerenmarkt.  Daarnaast kunnen de kazen van ’t Dischhof ook gekocht worden in de Diksmuidse zuivelwinkels en warenhuizen.

Meer info over ’t Dischhof : www.dischhof.be (DLD)