De Keiemse Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia brengt op zaterdag 21 mei om 20 uur in CC Kruispunt, in samenwerking met de Keiemse NSB-afdeling  de IJzerwacht, een speciaal concert waarin de oorlogs- en vredesgedachte centraal zullen staan.  Voor Franky Debergh, die voorzitter is van zowel NSB (Nationale StrijdersBond) als van de Keiemse harmonie, wil men tijdens deze avond alle aspecten van de oorlog brengen. En daar hoort ook de aansluitende vrede bij.  De harmonie zorgt voor het muzikale, terwijl NSB zorgt voor zowel teksten als authentiek beeldmateriaal dat er op groot scherm geprojecteerd zal worden.

Op de jaarlijkse 11 november-herdenkingen is er in Keiem iedere keer een samenwerking tussen de harmonie en de oudstrijdersvereniging.  In de marge van deze herdenkingen ontstond het idee om via een samenwerking tussen beide Keiemse verenigingen een speciaal concert te brengen rond de eerste en tweede wereldoorlog.  Meteen sluit dit ook aan bij de activiteiten die de Keiemse NSB-afdeling opzet tijdens de herdenkingsjaren van de eerste wereldoorlog.  Daarbij werd ook al een grote tentoonstelling opgezet in 2014 in Onze Kring.  Het speciaal concert van zaterdagavond sluit daar naadloos bij aan.  Volgens voorzitter Franky Debergh worden er zaterdagavond oorlogsverhalen gebracht uit beide wereldoorlogen.  Deze verhalen zullen ondersteund worden door thematische beelden.  De muzikanten zullen verder een overzicht geven van de muziek die ook tijdens de oorlogsjaren niet ontbrak.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro en kunnen telefonisch gereserveerd worden via 0497/708.801.  Aan de deur wordt 10 euro gevraagd en kinderen onder de twaalf jaar kunnen het concert gratis bijwonen. (DLD)