Komend weekend wordt aan de Pluimstraat gestart met de viering van een halve eeuw Katholiek Buitengewoon Onderwijs in Diksmuide.  Vandaag beter gekend onder de naam Klimop biedt men in Diksmuide reeds 50 jaar onderwijs aan kinderen die het wat moeilijker hebben bij het leren.  Onder de toepasselijke naam  “50 jaar Buitengewoon” wil men aan de Pluimstraat, waar Klimop sinds 1982 zijn vaste stek heeft, dit gouden jubileum extra in de verf zetten, deze gouden verjaardag zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Komend weekend wordt het feestjaar ingezet op vrijdag met de officiële ingebruikname van de nieuwe lokalen aan de Pluimstraat.  Op zondag 28 september is er dan om 10.30 uur een dankmis in de St.-Niklaaskerk van Diksmuide.     ‘s Namiddags zet Klimop dan zijn deuren open in de Pluimstraat voor leerlingen, oud-leerlingen, ouders, buren en sympathisanten.  Er zal ook gelegenheid zijn om de klassen in de nieuw gebouwde vleugel te bezichtigen.
Maar de blikvanger wordt uiteraard de tentoonstelling “50 jaar Buitengewoon”.  Op een boeiende en ludieke manier wordt er terug gekeken op deze halve eeuw Diksmuidse onderwijsgeschiedenis. De Klimopleerlingen hebben overigens een ruim aandeel gehad in de realisatie van deze expositie.  Zo werd er midden de nieuwe vleugel een retroklasje gebouwd onder het motto ‘Zo was het in 1964!’.  Overigens is het ook de bedoeling om later op het schooljaar nog een ‘retro lesdag” op te zetten.  Een dag naar school gaan in de sfeer én kledij van 1964.

En uiteraard is er komend weekend volop mogelijkheid om kennis te maken met het Klimopteam.  Zij zullen alvast iedereen met open armen ontvangen aan de Pluimstraat 22.  Bij het team is intussen te horen dat een ruime opkomst tijdens dit feestelijk startweekend een hart onder de riem zou zijn en een teken van waardering voor hun jarenlange inzet. (DLD)