Straks gaat ook eDiksmuide een paar weken genieten van de zomervakantie.  En waarom niet in eigen streek?  Want ook in Diksmuides zomerkalender is heel wat te vinden.  Naast de kalender in de rubriek Uit in Diksmuide (N Olmenak) op eDiksmuide geven we u ook nog een aantal aanraders uit Diksmuides zomerkalender.  Ook dit jaar wordt ongetwijfeld “Park op Stelten” op zaterdag 15 augustus een hoogtepunt.  Enkele parkbezoekers (foto) zitten nu al ongeduldig te wachten op de theatermakers, mimespelers en straatartiesten.

Dinsdag 21 juli van 14.30 u tot 19 uur: Boogschieten

Aan het sportdomein De Pluimen : 66ste kampioenschap van de IJzer met beschrijf. Organisatie: schuttersgilde Willem Tell


Zaterdag 25 juli tussen 10 uur en 19 uur: Open Exotentuin

In de Blandijnstraat 8 kan men een grote variatie aan exotische bomen en planten ontdekken die voor het overgrote deel in volle grond staan.  Gratis en ook te bezoeken op zondag 26 juli.


Zaterdag 25 juli tussen 11 uur en 18 uur : expo Griet Vangampelaere

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken in de loods van De Papegaai op zaterdag 25 juli en zondag 26 juli.


Zaterdag 25 juli om 22 uur: Openluchtfilm Bon Dieu 

Meer info in onze rubriek Filmclub (N Olmenak)


Maandag 27 juli om 21 uur : Concert It It Anita en Vitas Guerulaitis

In het kader van het zomerfestival Stad Onderstroom dit gratis concert in muziekclub 4AD.  Meer info: www.4ad.be.


Maandag 27 juli tot vrijdag 31 juli : Waterglijbanen

In het zwembad De Kupe ligt de grote waterglijbaan in het bad.  In het ploeterbad ligt een kleiner model.


Vrijdag 31 juli tot zondag 9 augustus: expo Bossu & Sijoen

In de loods van brouwerij De Papegaai “de Oude Molenmakerij” is er de dubbele tentoonstelling van Peter Bossu met schilderijen en Renaat Sijoen met beeldhouwwerken. Iedere dag te bezoeken van 11 uur tot 18 uur.


Vrijdag 31 juli : Streekbieravond

KLJ Esen om 20 uur zijn streekbieravond in loods Cool in de Eikhofstraat 78 met optredens van Matthias Lenz, Michael Lanzo en André Hazes-imitator Kevin Kenzo.


Zaterdag 1 augustus : Fietsrijk

Om 14 uur vertrek aan toerismekantoor (Grote Markt): Fietsrijk, een begeleide fietstocht van 28 kilometer door de IJzervallei in de omgeving van de Blankaart.


Zaterdag 1 augustus : Stadstoertje

Om 17.30 u start een gratis gegidste wandeling van maximaal 2 uur door het centrum an Diksmuide.


Zaterdag 1 en zondag 2 augustus : 24 uren van Leke

Tijdens het eerste weekend van augustus is er traditioneel de fietshappening “de 24 uren van Leke”.  Vanaf zaterdag 16 uur tot zondag 16 uur kan men zoveel mogelijk kilometers fietsen rond Leekes kerktoren om een gesloten omloop van 3,6 kilometer.  De 24 uren van Leke is geen wedstrijd, wel een familiaal gebeuren.  Ook dit jaar verwacht men meer dan 500 deelnemers.  Inschrijven kan op zaterdag 1 augustus vanaf 14 uur in OC Lecca.  Info: 0473/48.11.24.


Zaterdag 1 augustus om 22 uur: Openluchtfilm Trouw met mij

Meer info in onze rubriek Filmclub (N Olmenak)


Zondag 2 augustus : Wandelrijk

Gratis begeleide wandeltocht in de omgeving van Lampernisse.  Vertrek om 14 uur aan de kerk van Lampernisse.


Zondag 2 augustus : Vaarrijk in Stuivekenskerke

Een zondagse begeleide kajaktocht waarbij men fietst en vaart.  Men start met de eigen fiets aan de kerk om 14 uur.  Samen fietst men naar het begintocht van de kajaktocht.


Zaterdag 8 augustus om 22 uur: Openluchtfilm Bowling Balls

Meer info in onze rubriek Filmclub (N Olmenak)


Zondag 9 augustus : naar Calais 

Ruimte verkent de Noord-Franse steden Le Calaisis met Ardres en Buînes en Calais met ondermeer zijn stadhuis en zijn Musée des Beaux-Arts en de kustlijn tot Cap Blanch Nez.  Gids is Godfried Vandenberghe.  Men vertrekt om 8 uur aan het station.


Zondag 9 augustus : Vaarrijk in Sint-Jacobskapelle

Een zondagse begeleide kajaktocht waarbij men fietst en vaart.  Men start met de eigen fiets aan de kerk om 14 uur.  Samen fietst men naar het begintocht van de kajaktocht.


Zondag 9 augustus : Literaire happening met Elvis Peeters op Kasteel De Blankaart

Tijdens Ile d’Amour gaat men om 15 u en 17 u naar het eilandje in de Blankaartvijver voor een literaire namiddag met muzikant en schrijver Elvis Peeters. Deelname aan dit evenement van Diksmuides gratis cultuurfestival is gratis maar men moet zich wel vooraf inschrijven via www.4ad.be


Zaterdag 15 augustus : Park op Stelten

Dit jaar kan men tijdens Park op Stelten in het Diksmuids stadspark terugkeren naar de tijd van de transistorradio’s, blitse wagens en de flamboyante Marilyn Monroe, naar de golden sixties dus.  Park op Stelten goes retro laat niet alleen de jonge generatie de retrospelletjes ontdekken, er zijn natuurlijk ook een groot aantal internationale theateracts in het stadspark dat heel de dag gratis toegankelijk is. Verder is er nog een vlooiencircus, een poppenspel, mimespelers, straatartiesten, … ’s Avonds is er bij het retroterras nog het optreden van de sixties Coverband Louie Louie.


Zaterdag 15 augustus om 22 uur : Openluchtfilm Brabançonne

Meer info in onze rubriek Filmclub (N Olmenak)


Zondag 16 augustus : Sp(r)ookjes in de Blankaart

Na Vladslo is Woumen het volgend dorp dat mag feestvieren in het kader van Feest in het Dorp.  In Woumen staat dit in het teken van de sprookjeswereld.  Daar leent zich het decor van het natuurdomein de Blankaart perfect toe.  Men kan er zich vanaf 13 uur laten betoveren door prachtige verhalen, volkslegendes, een vleugje muziek en culinair genot.


Zondag 16 augustus : Vaarrijk in Lampersnisse

Een zondagse begeleide kajaktocht waarbij men fietst en vaart.  Men start met de eigen fiets aan de kerk om 14 uur.  Samen fietst men naar het begintocht van de kajaktocht. (DLD)