Op dinsdag 16 september mag Pervijzes dorpsrestaurant voor de eerste maal zijn deuren openen.  Bedoeling van het project “Dorpsrestaurant Groot-Pervijze” is dat de bewoners van Pervijze, Oostkerke, Lampernisse en Stuivekenskerke eens per maand kunnen samen komen.  En dat is niet alleen voor een lekkere, gezonde maaltijd maar ook om iets informatiefs of ontspannends mee te pikken.  Kortom, de dorpsrestaurants, dat is zowat ‘Ten Patershove on tour’.  Wie er dinsdag wil bij zijn moet zich wel vooraf (twee dagen op voorhand) inschrijven in Ten Patershove (051/79.32.80) voor de prijs van 6 Euro per persoon.

Het dorpsrestaurant is allereerst de plaats om aan te schuiven voor een maaltijd die bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert.  Maar het moet ook een middel zijn om mensen samen te brengen en om ze ook te informeren over onder meer thuiszorginitiatieven.  En dat moet er uiteindelijk toe leiden dat mensen zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. En met thuiszorgondersteunende diensten moet dit haalbaar kunnen zijn.  Toch moet men vaststellen dat senioren nog te weinig gebruik maken van deze diensten en via de dorpsrestaurants maakt men er kennis mee.  Meteen is het ook een manier om mensen uit een sociaal isolement te halen.

Dit dorpsrestaurant wordt een maal per maand, telkens op de derde dinsdag van de maand om 12 uur opgezet.  Dit vindt afwisselend plaats in OC Ten Bercle in Pervijze en OC Volcraven in Oostkerke.  Is er komende dinsdag een dorpsrestaurant in OC Ten Bercle, vervolgens is dat op 21 oktober in OC Volcraven in Oostkerke, op 18 november opnieuw in Pervijze en de laatste maal in 2014 is dat op 16 december in Oostkerke.  Geven we nog mee dat er tijdens de schoolvakanties en op feestdagen geen dorpsrestaurants zijn. (DLD)