Ook tussen 21 juli en 15 augustus, de vakantieperiode van www.eDiksmuide.be, valt er één en ander te beleven in Diksmuide.  Vandaag geven we u alvast enkele tips voor Diksmuidse zomeruitstapjes.

Zaterdag 21 juli
Vanaf 16 uur avondmarkt in de Generaal Baron Jacquesstraat.  Op het Schoolplein is er een kinderdorp.

Maandag 23 juli
Van maandag 23 juli tot vrijdag 27 juli ligt de grote waterglijbaan in het stedelijk zwembad De Kupe.

Zaterdag 4 augustus
Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus is er het jaarlijks fietsevenement ‘24 uren van Leke‘ met tal van activiteiten rond de fiets (foto).  Centraal staat het 24 uur parcours in het centrum van Leke waarop iedereen zoveel rondjes kan of mag rijden die hij of zij zelf wil.

Vrijdag 10 augustus
In het kader van Zomerse Vrijdagen kan u vanaf 21 uur terecht aan café Petit Paris in de Woumenweg voor optredens van Belle Pérez, Wim Soutaer, Charles Van Domburg en dansschool El Sanscha.

Zondag 12 augustus
Op de zondagen 12, 19 en 26 augustus is er Waterrijk waarbij men kan wandelen, fietsen en varen door het waterland van de Handzamevallei.  Vertrek om 14 uur op de randparking aan de Beerstblotestraat en einde omstreeks 18.30 uur.  Deelnameprijs 12 euro.  Info en inschrijvingen bij dienst toerisme : toerisme@diksmuide.be of 051/79.30.50.

Maandag 13 augustus
Vanaf 11.30 uur tot vermoedelijk 14 uur houdt in de Kleine Dijk een historische colonne halt met Belgische, Britse en Franse soldaten, uitgerust zoals in 1918, ter herdenking van het bevrijdingsoffensief die het einde van de eerste wereldoorlog inluidde.  Ze worden gevolgd door een karavaan met 50 paarden, veldkeukens, transportwagens, kanonnen, …

Woensdag 15 augustus
Vanaf 13 uur in en rond het stadspark aan de Stationsstraat het parktheaterfestival Park op Stelten met internationale straat- en poppentheaterartiesten.  Deze zorgen doorlopend voor grappgie, acrobatische of ontroerende voorstellingen. Er is ook een zomerterras waar men kan genieten van een drankje en streeklekkers.  Gratis bij te wonen.

Doorlopend
Tijdens de maand juli en augustus kan men fluistervaren en broekwandelen in de Blankaart.  Info en inschrijvingen : www.deblankaart.be

Het zomerfestival Stad Onderstroom zorgt voor gratis concerten, openluchtfilms, een expo rond hedendaagse kunst in de Broedersschool en een openluchtrestaurant.  Op 19 augustus is er ook het (uitverkocht) Île d’Amour met Jeroen Olyslaeghers op het eiland van de Blankaartvijver.  Voor het volledig programma: www.4ad.be

Op maandag 30 juli en 13 augustus kan men op de maandagmarkt terecht om zijn fiets te laten graveren. (DLD)