Vanaf volgend seizoen is een bezoek aan het loopgravencomplex van de Dodengang niet langer meer gratis.  Aan individuele bezoekers, ongeacht de leeftijd, wordt voortaan een toegangsprijs van 4 Euro gevraagd, voor groepen van minimum 15 personen wordt 2 Euro gevraagd per persoon.  Wel zijn er nog uitzonderingen zoals voor bezoekers met een beperking, actieve leden van defensie, toeristische gidsen, reisleiders en leerkrachten, voor hen blijft de toegang gratis.  Volgens Peter Demaree van de Diksmuidse toeristische dienst werd deze uitbatingswijziging recent beslist door de directie van het Koninklijk Legermuseum die uitbater is van de Dodengang.  Volgens hem leefde de wens om toegangsgeld te vragen reeds lang.  Na de recente grondige en kwalitatieve investeringen was dit nu ook onafwendbaar geworden.  Krijgen de Diksmuidelingen tot op vandaag nog altijd gratis toegang tot het Museum van de IJzer in de IJzertoren, voor hen wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt voor de Dodengang.

Momenteel is de Dodengang, en dit tot 31 maart van 2015, nog slechts te bezoeken op dinsdag en vrijdag van 9.30 u tot 16 u.  Daarnaast is Belgisch laatste loopgravencomplex ook niet te bezoeken van 25 december tot 5 januari.  Vervolgens zal de Dodengang opnieuw iedere dag te bezoeken zijn van 1 april tot 15 november, telkens van 10 uur tot 18 uur.
Verder kan men voor de Dodengang ook een gids reserveren voor maximaal 20 personen per groep.  Deze kan gereserveerd worden via de Diksmuidse toeristische dienst, bij voorkeur enkele weken op voorhand (E toerisme@stad.diksmuide.be – T 051/79.30.50).  Geven we tenslotte nog het mailadres van de Dodengang zelf mee : diksmuide@klm-mra.be.  Meer info via de site van het Koninklijk Legermuseum die de Dodengang beheert : www.klm-mra.be. (DLD)